Re: Rozhlas na pracovišti - poplatky OSA
Vy máte na mysli koncesionářské poplatky, ale o ty se mi nejedná, ty jsou jasné ze zákona (občan jedno rádio a jednu televizi), podnikatel či firma každé rádio i každou televizi včetně autorádii, prý se to nevztahuje na rádio či televizi v mobilech a rádio či televizi přijímané z internetu.
Mě se jedná o veřejnou produkci. Například, pokud mám prodejnu a mám tam puštěné rádio, měl bych za "veřejnou produkci" platit OSA.
ano, také jsem to viděla v televizi, konkrétně se myslím jednalo o pneuservis. Já kdysi platila poplatky OSA, když jsem účtovala restauraci a bylo tam rádio...tak, tam je to jasné. Je pravdou, že v případě těch zaměstnanců, co sedí v kanceláři ....a poslouchají radio..tak tam...těžko říct. My ve firmě také posloucháme a firma žádné polatky OSA neplatí. Kdyby ale asi náhodou přišli.....těžko říct...jak by to dopadlo. Zas tak úplná veřejná produkce mi to nepřijde (přesto, že to neslyší pouze mé uši, ale i uši mé kolegyně, občas zavítá paní pošťačka :-) ).....
Podle OSA je veřejná produkce i to, když je rádio v kanceláři, kam mají přístup "strany". Podle mých zkušeností, chtějí zaplatit vždycky.
A pokud zaměstnavatel umožní zaměstnancům při práci poslouchat rádio, tak je celkem jedno, čí to rádio je. Měly by se zaplatit poplatky OSA. Platí samozřejmě zaměstnavatel. A bude mít jistě děsnou radost......:))
Mají na to tabulky (ceník). Navíc jsou při výpočtu používány různé přepočítávací koeficienty podle velikosti obce. Za řádné plnění dávají dokonce i slevy:)) Naopak, když vás načapou, že hrajete a neplatíte, tak dávají i 100% příplatek............Prostě parádička.
Můj soukromý názor (a je mi celkem k ničemu) - je to partička vydřiduchů se státní garancí na pravidelný přísun hromady peněz.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.