Re: Příspěvěk na životní pojištění
Nejsem nijak zkušená, ale to se mi zdá jako nesmysl. Proč přefakturovávat, vždyť nová firma třeba žádné příspěvky nedává. Za druhé první firma dodržela limit 24000,-, to že skončil v půli roku podle mě na to nemá vliv. Takže nic bych další nedělala. Ale počkám si na rady zkušenějších, také mě to zajímá.
pokud jste neporušila firemní předpis , tj. zda jste správně poslala výši příspěvku v Kč, když u Vás dotyčný neodpracoval celý rok, potom daňový limit 24000Kč jste nepřekročila
není co komu přefakturovávat, dodaňovat, neboť on ani žádného zam-tele mít nemusí, pokud ho má, tak mu on může sám přispívat také, ale Vy tomuto zam-teli nemůžete nic přefakturovávat (nic by vám stejně nezaplatil, odporovalo by to zákonům)
Souhlasím s xy, zákon stanoví - v úhrnu však maximálně do výše 24 000 Kč ročně od téhož zaměstnavatele..., takže pokud by nový z-tel také přispíval, může přispět z-ci "opět" 24.000 na ŽP a u z-ce je to opět osvobozeno od daně a pro z-tele představuje daňově uznatelný náklad, za předpokladu, že je ŽP sjednáno v souladu s podmínkami dle zákona.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.