Re: podpůrčí doba,nemoc-spěchá,prosím!
Na nemocenku po uplynutí podpůrčí doby nemá nárok. Buď si musí požádat o prodloužení ND nebo o důchod. Jinak musí být práce schopna. Bez posouzení zdravotního stavu lékařem bych její návrh na ukončení dle § 56 neřešila. Ona může chtít co chce, nemá na to zatím žádný doklad....
Aha, i když mám neschopenku od lékaře a ukončení až po uplynutí podpůrčí doby? Podpůrčí doba už jí jednou prodloužena byla, částečný invalidní důchod přiznaný má. Co s tím tedy, pokud mám neschopenku i po tom 6.11. kdy jí podpůrčí doba skončila?
A když mi přinese posudek od lékaře dle par. 56, bude mít nárok na odstupné?
ale když lékař uzná, že nyní práce schopna není, třeba má "jen" chřipku, kterou za pár dní vyléčí, tak přece nemůže chodit do práce a ČID jí také kvůli tomu nepřiznají
zatím veďte jako nemoc a náhradu neplaťte, domluvte se, jak se to má řešit (s OSSZ)
třeba povolí opětovné prodloužení podp. doby (asi si to bude muset zařídit zam-ec)
Podpůrčí doba už jí byla jednou prodloužena a ČID má také přiznaný. Domluvila jsem se tedy na sociálce, že neschopnost můžu vést i po skončení pracovní doby, ale nebude za to mít náhradu. Takže to by bylo.
Teď nevím jak to s ní vyřešit,když za každou cenu bude chtít s námi ukončit okamžitě pracovní poměr, přinese posudek od lékaře a bude se hádat o odstupném...? to jí nenáleží ne v tomto případě?
pokud bude zaměstnanec trvat na skončení pracovního poměru, můžete ukončit dohodou nebo bude mít 2 měsíční výp. lhůtu
odstupné dostane pouze v případě, že pracovní poměr ukončí zaměstnavatel z důvodu zdravotní nezpůsobilosti, v tom případě by to bylo 12 měsíců
pokud není ČID následkem pracovního úrazu nebo nemoci z povolání a ČID jí nebrání ve výkonu práce, vy jí zaměstnávat chcete, tak se nemá co dožadovat odstupného
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.