Re: Silniční daň - zaokrouhlení
No to bych jim klidně zaplatila, ale vím, že jsem jednou při jiné dani také přeplatila o pár korun a musela jsem na FU a podepisovat tam na jaké jiné dani zase o to zaplatím méně..... takže tomu bych se ráda vyhnula, ale na druhou stranu bych nerada byť o 6,- Kč zaplatila méně, protože to by bylo zase volání. Takže nevíte jak to správně platit?
Zálohy se zaokrouhlují nahoru, ale až celá záloha, ne jednotlivé měsíce. Teď na tom příliš nezáleží. K 31.1.10 podáte daňové přiznání, kde vyčíslíte daň za celý rok. V levé dolní části vypíšete zaplacené zálohy a vyjde vám přeplatek nebo nedoplatek. Buď tedy daň doplatíte, nebo si necháte přeplatek vrátit, nebo tam přeplatek necháte viset a o to zaplatíte zálohu k 15.4.10 menší.
A není to tak, že se má sleva odčítat přesně v těch měsících, ke kterým náleží, tj. např. leden-duben je sleva 25%, tak v těchto měsících odečtu slevu a další měsíce už platí plnou sazbu?
Já vím, že podle zákona ne, ale všechny formuláře i zde na business to tak počítají.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.