Re: Proplacení dovolené
Taky jsem už reagovala a dokonce podpořila jeden s dalším "nevinných" dotazů ohledně rezerv (viz výše).
Ale dříve přede mnou tu byla účetní, u které to nebyl problém. Věděla, že se to nemůže, ale udělala to. A po mě to taky chtěli. A v té doby jsem byla káčátko (teď jsem jen o něco větší)...
Tak se ohánějte svou znalostí Zák. práce. Až přijdou kontroly, potom to hodí jen na Vás. A může kontrolu provést i někdo z firmy (nevím, jak jste velká firma) a jistě máte svého nadřízeného, který může (a měl by alespoň namátkově) mzdy překontrolovat.
Pokud totiž neoprávněně proplatíte dovolenou, potom tím také navýšíte VZ SP a když ten dotyčný zam-ec bude mít třeba dlouhodobou nemoc, potom má neoprávněně vyšší nemoc. dávky, ten rozdíl budou vyžadovat po firmě a firma po Vás.
:-D prý šéf si zkontrolovat namátkově mzdy :-D omlouvám se, ale pobavilo mě to, i když vím, že naší firemní situaci neznáte.
To vše bylo v roce 2006...začínala jsem.... a i když jsem si podctivě přečetla všechny zákony, tak jsem z toho nevěděla vůbec nic.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.