Re: Faktura ze srpna. Pohoda
Divadlo z toho nebude, doměří Vám penále za to, že jste státní rozpočet připravil na pár měsíců o příjem z DPH, ale prásknete se sám tím dodatečným přiznáním, takže i procento pokuty bude menší:-))) Kontrola kvůůli tomu už nepřijde, je to legální postup:-)))A já nesnáším ty neustálé změny ve všem, co jsem se už naučila.-)))
Přeji hezký den
dobrý den, udělala bych také dodatečné DAP...
ale zkuste se podívat na www.ployer.cz v levé části zeptejte se nás a v dotazech najděte dotaz z 20.4.2008 (dodatečné přiznání k DPH). Jestli má pan daňový poradce Ployer pravdu, pak se nerozlišuje, zda se daňový subjekt přizná sám nebo zda na to přijde FÚ.
Je to vůbec možné? Kdyby tedy byla zařazena FA vydaná, která má být v srpnu, až do prosince a DPH se tedy odvedlo v prosinci o 4 měsíce déle-nic neriskuji. Náhodně přijde kontrola, přišla by na to (a to by přišla..Petr píše, že odběratel chce mít v textu uvedeno srpen)...dopadlo by to stejně...jako když by se podalo dodatečné přiznání. Žiju v tom, že při "přiznání se" mi dají menší procento úroku z prodlení. Jestli je to tak, nic nás k podávání dodatečných nemotivuje....když něco zapomeneme, odvedeme o pár měsíců později a nic se neděje??? Nebo jsem už tak dneska mimo, že nic nechápu :-) JE PÁTEK
Já si myslím, že opravdu je navýše při kontrole, když na to přijdou oni. Jednou jsem to četl a i slyšel.
Ale musím zaklepat: "Kontroly zatím moc nechodí".
Jsem tady od roky 2006 a měl jsem 1x kontrolu DPPO 2005, 1x DPH 1-12/2006 a 1x místní šetření na DPH. Takže snad vše ok. Paní na FÚ říká, že s námi nemá problémy, tak snad bude hodná a nikoho nám nepošle. :-)
Zrovna dneska volala, že od ledna ale už budeme mít její kolegyni, že si střídají poplatníky. :) Tak uvidíme.
Pátek...šup domů holky. :-) už máte napečeno? :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.