Re: pro Páju
Pájo, já jsem to pochopila tak, že v tom informativním listě, stanoví dovolenou 5 týdnů, ale tohle může kdykoliv jednostranně změnit, kdyby těch 5 týdnů bylo v pracovní smlouvě, tak by to jednostranně změnit nešlo. Nebo jsem napsala blbost?? Nevím, ještě jsem se s tím taky nesetkala. Dík za názor.
Re: pro Páju
Tak s tím jsem se taky nesetkal, ale máte pravdu, že ujednání v PS nelze změnit bez souhlasu 2. účastníka, ale zákonný nárok je min. 4 týdny v roce dle § 213 ZP, takže to asi bylo myšleno tak, že zam-tel dá zam-ci 5 týdnů, písemně ho o tom informuje a v případě, že mu to nebude fin.vycházet, tak to zruší novou pís.informací a bude platit zák. nárok dle ZP a uvedený v PS 4 týdny. No asi nic proti ničemu, ale já bych do PS nic o dovolené vůbec nedával, je to zbytečné a v tomto případě to třeba jen vyvolá zbytečné dotazy.
Re: Pracovní smlouva - dovolená
tady ne, protože v PS,jak výše psáno, má jen těch 20-základní výměra, ale já bych to z PS vyhodil, protože je to zbytečné a navíc, jak píše tazatel, je to psáno trochu jinak, než uvádí § 213 ZP, čili podn.právník si asi kapku vymýšlí. Můj závěr-vyhodit, D dát do písemné informace, v případě, že se sníží na 4 týdny, tak dát zam-ci novou pís. informaci a je to v souladu se ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.