Re: Nahlášení provozovny
to je nesmysl, když jste hlásili, Váš problém. prostory provozovny musí býtz zkolaudovány pro činnost, která v nich bude provozována.Nese to sebou další povinnosti, kontroly ze ˇŽÚ a sekýrování-označení atd.
Znovu doporučuji, neohlašovat. Toho výše o maléru si nevšímejte, není to pravda. ŽÚ jsou fa za pronájem šumafuk.
>>>>Dobrý den, chtěla bych se zeptat- jsem FO, kromě
>>>>svého
>>>>sídla podnikání, které je na ŽL, jsem si pronajala
>>>>malý prostor jako sklad náhr.dílů. K přímému prodeji
>>>>tam
>>>>nedochází, věci jsou zde pouze skladovány. Mám tento
>>>>prostor nahlásit na ŽO jako provozovnu?
>>>>Děkuji
>>>
>>>doporučuji NEHLÁSIT, zbytečné starosti a problémy, je
>>>to pro Vás jen sklad, neprovozujete tam živnost,
>>>nejednáte s klienty, prostě není důvod k ohlašování.
>>>Musela
>>>byste splňovat kriteria provozovny,kolaudace,
>>>dokumenty, odp.osoba, kontriloy ŽÚ a pod.-zbytečné.
>>
>>My jsme hlásili, stačila jim jen smlouva o pronájmu,
>>žádné kolaudace nic podobného. Když pak ŽÚ objeví
>>faktury za pronájem a nebude to hlášeno jako
>>provozovna
>>může z toho být malér.
Píši jen naší zkušenost, ať se paní rozhodne jak chce. Máme smlouvu o pronájmu, kde je předmět podnikání k jakému bude užívána a nic víc ŽÚ nezajímalo. Na Žú vyřízeno asi za 10 minut. A co se týče kontrolování faktur, tak letos jsme na kontrole ze ŽÚ byly a zajímali je jak faktury vydané tak přijaté, tedy i za pronájem.
>
>to je nesmysl, když jste hlásili, Váš problém.
>prostory provozovny musí býtz zkolaudovány pro činnost, která
>v nich bude provozována.Nese to sebou další
>povinnosti, kontroly ze ˇŽÚ a sekýrování-označení atd.
>Znovu doporučuji, neohlašovat. Toho výše o maléru si
>nevšímejte, není to pravda. ŽÚ jsou fa za pronájem
>šumafuk.
No ta já asi podnikám na Marsu, ale u nás ŽÚ nikdy nezajímaly faktury za pronájem provozovny. Jediné po čem kontroloři šli (v případě pronajatých prostor), byl právní důvod k užívání, tedy nájemní smlouva. Samozřejmě jsme museli doložit, že budova byla kolaudována k účelu, který uvádíme jako svou činnost.V momentě, kdy jsme budovu koupili a přišli na kontrolu znovu, dokládali jsme všechno 30 let zpátky. Nejen tedy kupní smlouvu, ale chtěli fakt i původní stavební plány. Byla jsem z toho lehce na mrtvici.
Souhlasím s Pájou. Pokud se jedná pouze o sklad, kde se neprovozuje žádná činnost se zákazníky, tak bych provozovnu nehlásila. Nejedná se v pravém slova smyslu o provozovnu.........
A pokud jste svým vyjádřením mínila, že FÚ napadne nájemné za sklad, protože tam není hlášená provozovna, tak to fakt asi ne.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.