Vlákno názorů k dotazu Nahlášení provozovny od pája - Re: Nahlášení provozovny doporučuji NEHLÁSIT, zbytečné starosti a problémy,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2009 14:26

pája

Re: Nahlášení provozovny
    doporučuji NEHLÁSIT, zbytečné starosti a problémy, je to pro Vás jen sklad, neprovozujete tam živnost, nejednáte s klienty, prostě není důvod k ohlašování. Musela byste splňovat kriteria provozovny,kolaudace, dokumenty, odp.osoba, kontriloy ŽÚ a pod.-zbytečné.

• 11. 12. 2009 15:35

petrakr (neregistrovaný)

My jsme hlásili, stačila jim jen smlouva o pronájmu, žádné kolaudace nic podobného. Když pak ŽÚ objeví faktury za pronájem a nebude to hlášeno jako provozovna může z toho být malér.

• 11. 12. 2009 15:58

pája

to je nesmysl, když jste hlásili, Váš problém. prostory provozovny musí býtz zkolaudovány pro činnost, která v nich bude provozována.Nese to sebou další povinnosti, kontroly ze ˇŽÚ a sekýrování-označení atd.
    Znovu doporučuji, neohlašovat. Toho výše o maléru si nevšímejte, není to pravda. ŽÚ jsou fa za pronájem šumafuk.

• 11. 12. 2009 23:02

petrakr (neregistrovaný)

>>>>Dobrý den, chtěla bych se zeptat- jsem FO, kromě
    >>>>svého
    >>>>sídla podnikání, které je na ŽL, jsem si pronajala
    >>>>malý prostor jako sklad náhr.dílů. K přímému prodeji
    >>>>tam
    >>>>nedochází, věci jsou zde pouze skladovány. Mám tento
    >>>>prostor nahlásit na ŽO jako provozovnu?
    >>>>Děkuji
    >>>
    >>>doporučuji NEHLÁSIT, zbytečné starosti a problémy, je
    >>>to pro Vás jen sklad, neprovozujete tam živnost,
    >>>nejednáte s klienty, prostě není důvod k ohlašování.
    >>>Musela
    >>>byste splňovat kriteria provozovny,kolaudace,
    >>>dokumenty, odp.osoba, kontriloy ŽÚ a pod.-zbytečné.
    >>
    >>My jsme hlásili, stačila jim jen smlouva o pronájmu,
    >>žádné kolaudace nic podobného. Když pak ŽÚ objeví
    >>faktury za pronájem a nebude to hlášeno jako
    >>provozovna
    >>může z toho být malér.

Píši jen naší zkušenost, ať se paní rozhodne jak chce. Máme smlouvu o pronájmu, kde je předmět podnikání k jakému bude užívána a nic víc ŽÚ nezajímalo. Na Žú vyřízeno asi za 10 minut. A co se týče kontrolování faktur, tak letos jsme na kontrole ze ŽÚ byly a zajímali je jak faktury vydané tak přijaté, tedy i za pronájem.
    >
    >to je nesmysl, když jste hlásili, Váš problém.
    >prostory provozovny musí býtz zkolaudovány pro činnost, která
    >v nich bude provozována.Nese to sebou další
    >povinnosti, kontroly ze ˇŽÚ a sekýrování-označení atd.
    >Znovu doporučuji, neohlašovat. Toho výše o maléru si
    >nevšímejte, není to pravda. ŽÚ jsou fa za pronájem
    >šumafuk.

• 13. 12. 2009 21:28

M.M (neregistrovaný)

No ta já asi podnikám na Marsu, ale u nás ŽÚ nikdy nezajímaly faktury za pronájem provozovny. Jediné po čem kontroloři šli (v případě pronajatých prostor), byl právní důvod k užívání, tedy nájemní smlouva. Samozřejmě jsme museli doložit, že budova byla kolaudována k účelu, který uvádíme jako svou činnost.V momentě, kdy jsme budovu koupili a přišli na kontrolu znovu, dokládali jsme všechno 30 let zpátky. Nejen tedy kupní smlouvu, ale chtěli fakt i původní stavební plány. Byla jsem z toho lehce na mrtvici.
    Souhlasím s Pájou. Pokud se jedná pouze o sklad, kde se neprovozuje žádná činnost se zákazníky, tak bych provozovnu nehlásila. Nejedná se v pravém slova smyslu o provozovnu.........
    A pokud jste svým vyjádřením mínila, že FÚ napadne nájemné za sklad, protože tam není hlášená provozovna, tak to fakt asi ne.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).