Re: valutová pokladna
Probůh!! Převzala jsem teď účetnictví, kdy jsem nikdy valutovou pokladnu nevedla, tak proto se ptám. Kurzové rozdíly se samozřejmě během roku účtovaly u všeho, u pokladny se přepočítávaly jednotlivé pohyby stanoveným kurzem ze směrnice a k 31.12. se přepočetly platným kurzem ČNB. Jen jsem se chtěla ujistit, zda se každý měsíc přepočítá stav EUR na CZK kurzem k prvnímu dni v měsíci při použití pevného měs. kurzu, jelikož jsem se tu v diskuzích setkala několikrát s tím, že se kurzové rozdíly během roku neúčtují.
Re: valutová pokladna
jo, už rozumím co myslíte!!! Já jsem myslela jiné kurzové rozdíly, např. při úhradě z valut.účtu zahran.faktury, kde se účtuje např. měsíčním kurzem a v bance je roční kurz atd.. Ale pokud myslíte pravidelné kurzové rozdíly při uzavírání měsíce tak ty se opravdu nemusí účtovat během roku. Pokud to nemáte vyloženě ve vnitřní směrnici uvedeno.... Stejně se to přepočtem 31.12 všechno vypořádá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.