Re: dva zaměstnanvatelé a PN?
** bude mít, dostala jsem informaci, že dnes je u lékaře, tak jsem mu to ještě zdůraznila. Jde mi o to, že dobře, bude mít 3 dny ode dneška neplacené, ale vyměřovací základ je denní, on u nás pracuje čtvrtek + pátek a já mu tu částku budu vyplácet i za po - st, (příp. příští týden) kdy nepracuje u nás.... prostě si to moc neumím představit, měla jsem jen jednu PN hned na začátku roku a od té doby nic a ještě takový pířpad..
Vy redukovanou náhradu mzdy za PN nebude platit za dny, kdy u Vás neměl pracovat, pouze dle úvazku - co je jeho pracovní den (pokud u vás dělá čtvrtek a pátek, tak první 3 tyto dny (tj. 17., 18. a 24.12.) nic, pak jen za 25.12. - spadá do prvních 14 dnů nemoci. Nevšímejte si toho druhého zaměstnání. A nemocenskou nechte na sociálce, ti si to spočítají dohromady.
Děkuji vám moc za odpověď, nevím jak dlouho bude nemocný, uvidíme. Jen ještě ujištění - za toho 25.12. dostane náhradu mzdy za PN když je to svátek?, kdyby nebyl nemocný, dostane více peněz... Omlouvám se, nemám v tom praxi, byli jsme malá organizace, nikdy jsem to nepočítala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.