Re: odpočet za nevl. dítě ve společné do
mám jen ten rodičák a občas brigáda - ale to těch 68 000 hrubého dělat nebude, jinak žádné dávky nepobírám (člověk přemýšlí jestli na něco nezapomněl :-)), a vlatně udělám čestbí prohlášení pro účetní manžela, že jsem výdělek větší jak tu sumu neměla a na dítě jsem ta r. 2009 odpočet neuplatňovala... a dodám potvrzení z vysoké... tak díky :-)
pokud máte "brigády" a máte tam podepsané daň.prohl. - pozor, jestli máte zam-tele, kde jste na rodič. dovolené(můžete mít podepsané jen u jednoho zam-tele v měsíci, pokud jich máte více současně), potom nestačí čestné prohl., že neuplatňujete daň.zvýhodnění na děti, ale musíte mít potvrz. od zaměstnavatele/ů, že daň. zvýhodnění nepobíráte (pro zam-tele manžela)
rodič. přísp. se do příjmů nepočítá, ale počítá se PPM a příjmy v hrubém (např. z "brigád")
dítě je již dlouho plnoleté, a mám prohlášení býv. manžela - resp. jeho účetní, že odpočet na dítě neuplatňuje.... tak snad bude všechno OK, vloni FÚ jsem to tak u sebe dokládala... a snad jsem tedy na nic nezapomněla... tak opravdu díky za tu rekapitulaci :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.