Vlákno názorů k dotazu Směrnice - živ. poj. na žádost zam.? od m. - Re: Směrnice - živ. poj. na žádost zam.? >Prosím...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 12. 2009 18:46

m. (neregistrovaný)

Re: Směrnice - živ. poj. na žádost zam.?
    >Prosím Vás o radu, mohu do směrnice zadat, že se
    >příspívá částka 8 000 ročně zaměstnancům pracujícím ve
    >firmě více než rok a to buď na životní nebo penzijní
    >připojištění a to na vlastní žádost ...
    >
    >jedná se mi o to, aby tam bylo na vlastní žádost,
    >protože ne všichni zaměstnanci, kteří jsou více než rok ve
    >firmě přicházejí se žádostí, že chtějí přispívat, tak
    >ať já pak nemám nějaký problém, že někoho diskriminuji
    >...
    >
    >Snad místo "na vlastní žádost" použít "se souhlasem zaměstnance". Oni také všichni nemusí vědět, že by si mohli požádat a bylo jim vyhověno.

• 17. 12. 2009 10:15

VK (neregistrovaný)

-- dobrý den, děkuji za odpověď.
    Jednatel firmy tam právě větičku na vlastní žádost chce mít a to z toho důvodu, aby byl krytý vůči "nařčení" z diskriminace. Naši zaměstnanci se totiž chovají "občas" jako kojenci ... všichni ví, že se na tyto produkty přispívá ale řada z nich, kteří by měli nárok (jsou ve firmě více než rok a své důchodové nebo životní pojištění mají založené) ale o příspěvek nepožádají ....

Ještě mě napadá, že by to stačílo objít tím, že každý, kdo má příspěvek mi podepíše "žádám o příspěvenek na ... v souladu se směrnicí ....."

Nechat si podepisovat něco i od těch, co mají nárok, ale neřekli si??

• 17. 12. 2009 10:38

pája

Můj názor: Zam-tel chce přispívat všem, kteří splní podmínku doby zaměstnání-1.podmínka
    2.podmínka- musí to zpracovat do vn.předpisu nebo směrnice, se kterým musí být všichni seznámeni
    3. podmínka, kdo má zájem , musí si písemně požádat a uvést na jaký účel, pojistitele, účet atd. a po splnění příspěvek dostane- každý,kdo toto splní, nevidím tam žádnou možnost napadení z diskriminace.
    Kdo splní požadované podnmínky, dostane příspěvek. Já bych se toho nebál.

• 18. 12. 2009 11:22

VK (neregistrovaný)

*** moc díky za odpověď, předchystám si vzor formuláře, který budou mít všichni k dispozici a kdo bude chtít přispívat nechám si jej vyplnit.

Ještě jednou díky moc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).