Re: Směrnice - živ. poj. na žádost zam.?
>Prosím Vás o radu, mohu do směrnice zadat, že se
>příspívá částka 8 000 ročně zaměstnancům pracujícím ve
>firmě více než rok a to buď na životní nebo penzijní
>připojištění a to na vlastní žádost ...
>
>jedná se mi o to, aby tam bylo na vlastní žádost,
>protože ne všichni zaměstnanci, kteří jsou více než rok ve
>firmě přicházejí se žádostí, že chtějí přispívat, tak
>ať já pak nemám nějaký problém, že někoho diskriminuji
>...
>
>Snad místo "na vlastní žádost" použít "se souhlasem zaměstnance". Oni také všichni nemusí vědět, že by si mohli požádat a bylo jim vyhověno.
-- dobrý den, děkuji za odpověď.
Jednatel firmy tam právě větičku na vlastní žádost chce mít a to z toho důvodu, aby byl krytý vůči "nařčení" z diskriminace. Naši zaměstnanci se totiž chovají "občas" jako kojenci ... všichni ví, že se na tyto produkty přispívá ale řada z nich, kteří by měli nárok (jsou ve firmě více než rok a své důchodové nebo životní pojištění mají založené) ale o příspěvek nepožádají ....
Ještě mě napadá, že by to stačílo objít tím, že každý, kdo má příspěvek mi podepíše "žádám o příspěvenek na ... v souladu se směrnicí ....."
Nechat si podepisovat něco i od těch, co mají nárok, ale neřekli si??
Můj názor: Zam-tel chce přispívat všem, kteří splní podmínku doby zaměstnání-1.podmínka
2.podmínka- musí to zpracovat do vn.předpisu nebo směrnice, se kterým musí být všichni seznámeni
3. podmínka, kdo má zájem , musí si písemně požádat a uvést na jaký účel, pojistitele, účet atd. a po splnění příspěvek dostane- každý,kdo toto splní, nevidím tam žádnou možnost napadení z diskriminace.
Kdo splní požadované podnmínky, dostane příspěvek. Já bych se toho nebál.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.