Vlákno názorů k dotazu DPH od 1.1.2010 a prodej zásob cigaret od Verča1 - Re: DPH od 1.1.2010 a prodej zásob cigar Také...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 12. 2009 12:27

Verča1 (neregistrovaný)

Re: DPH od 1.1.2010 a prodej zásob cigar
    Také mám novinový stánek - tj. noviny a cigarety a také marně dumám, co s tím. Zkouším hledat v přechodných ustanoveních, a zatím nic. Nrazila jsem na leasing, energie, zálohy. Na cigarety a časopisy, kde jsou ceny pevně dané se zřejmě zapomnělo. Zase na nás stát vydělá. Odečteme 19%, prodáme s 20%, přičmž cenu zvýšit nelze, jelikož je na kolku - takže už i při tak mrzáckém rabatu přijdeme o další zisk a stát se napakuje. Už tu sedím skoro 2 hodiny a hledám, co s tím. Zatím bez úspěchu. Takže nevím, a přitom na některých novinách je přímo sazba DPH uvedená.... dokonce už jsem chtěla si zavolat na finančák. Tam asi volat nebudu, ale zkusím ještě velkosklad, tam by měli vědět. :-(

• 28. 12. 2009 17:14

kler (neregistrovaný)

Re: DPH od 1.1.2010 a prodej zásob cigar
    Velice děkuji za reakci. Je to docela síla. Kdo dá tedy finance na vyrovnání rozdílu sazby DPH při pevně stanovených cenách.
    Udělám asi jednu věc, veškeré zásoby cigaret s pevně stanovenou cenou označím a budu zapisovat do knihy tržeb jednotlivě a odvedu pouze 19% až nové zásoby normálně odvod 20% nemůžeme přece přecenit. Nebo druhá varianta budeme prodávat staré zásoby také označíme zákazníkovi od 1.1.2010 s 20% DPH tzn. vyšší cena cigaret než je uváděna na kolku. Již odmítám přispívat do děravé kasičky a ještě ne mé. Buď mi kontrola DPH projde nebo se odvolám u soudu, jen z principu, to je už opravdu moc. Také jsem nenašla, žádná přechodná ustanovení.

Jednodušší bude dát státu co mu patří a nezatěžovat zákazníky, negativní dopad na prodejce.

Pěkný den JK

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).