Re: Přihláška na OSSZ
No právě, taky jsem to tak dělala, ale dnes mi paní na OSSZ řekla, že se tam píše datum od kdy je smlouva uzavřená. Nedalo mi to a zeptala jsem se jí,jestli se musí dělat odhláška a přihláška když DPČ končí 31.12.2009 a další je uzavřená od 1.1.2010 (ale nástup do práce až 5.1) , říkala, že ne. Že DPČ na sebe bezprostředně navazují, že se v tomto případě nic neoznamuje. To, že skutečně do práce nastoupila jindy, je prý jedno. Jsem z toho zmatená. Poradí ještě někdo?
NP vzniká nejdříve vstupem do zaměstnání (dnem, v němž z-ec začal pracovat). Z této zásady platí výjimka u zaměstnanců v PP. Za vstup se považuje i den, za který jim před zahájením práce náleží podle zákoníku práce náhrada mzdy, nebo se jim měsíční mzda nekrátí, např. za svátek, za dovolenou, za návštevu u lékaře, jako dárci krve atd.
dle komentáře k §10 ZNP
teď jsem zmatená já, DPČ je sjednána od 1.12.2009 jako nová DPČ nebo jako dodatek k původní? Pokud jako dodatek, neodhlašujete, nepřihlašujete - DPČ stále trvá. Pokud ale původní skončí např. 31.12.09 a nová je sepsána od 1.1.2010, přihlásíte ji od skutečného nástupu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.