Vlákno názorů k dotazu Nárok na dovolenou před MD od Roberta - Re: Nárok na dovolenou před MD Přesně vám toto...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 12. 2009 10:15

Roberta (neregistrovaný)

Re: Nárok na dovolenou před MD
    Přesně vám toto neřeknu ale byla jsem v podobné situaci a vyřešila jsem ji tak, že jsem přerušila nemocenskou, vybrala si dovolenou a nastoupila opět na nemocenskou. Ale bylo to s předstihem před nástupem na MD... a co vím od známých, které se ocitli taky v situaci kdy jim zbyla dovolená a šli na MD, tak jim zaměstnavatel poslal po 2 letech dopis, že jim dovolenou neproplatí a už na ni nemají nárok a bylo vymalováno... bohužel.

• 22. 12. 2009 10:45

RenataH (neregistrovaný)

Re: Nárok na dovolenou před MD
    Takovou radu nedoporučuji poslechnout. Vzhledem k tomu, že dovolenouurčuje zaměstnavatel, není povinnen v případě, kdy kolegyně ukončí neschopnost, dovolenou poskytnout. Navíc nová PN s sebou nese opět 3 dny neplacené a dále náhradu mzdy pouze za dny, kdy měla být směna. Dovolená za r.2009 bude krácena za zameškaných 100 prac.dnů o 1/12. Doporučuji prostudovat zde v historii. Mateřská dovolená se počítá jako odpracovaná doba, takže pokud si kolegyně zažádá o čerpání dovolené ihned po mateřské dovolené (po 28 týdnech, ne až po rodičovské), může čerpat (a zaměstnavatel jí to musí povolit) pokrácenou dovolenou za r.2009 a ihned i nepokráceno za rok 2010.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).