Re: Nárok na dovolenou
musíte spočítat, kolik zameškala PD od 18.5.07 do 31.12.07 (za dobu čerpání rodič. dovolené) a celkový nárok (20 PD - pokud máte D jen ze zákona - pokrátíte - za 100 PD a každých 21 PD vždy o 1/12 celor. nároku D)
a proplatíte pravděp. průměrem v poslední mzdě (prosincové 2009)
pokud půjde na ÚP a donese k vyplnění tiskopis, potom použijete pravděp. průměr (ten, kterým proplatíte dovolenou)
>>>>Paní skončila PPM 17.5.2007 potom rodičovská dovolená
>>>>do 23.12.2009 a zároveň ükončení HPP pro
>>>>nadbytečnost.
>>>>O dovolenou si nepožádala, budu jí nějak krátit nebo
>>>>z
>>>>r.2007 už propadla?
>>>>Hlásí se na ÚP z čeho se jí počítá podpora?
>>>
>>>musíte spočítat, kolik zameškala PD od 18.5.07 do
>>>31.12.07 (za dobu čerpání rodič. dovolené) a celkový
>>>nárok
>>>(20 PD - pokud máte D jen ze zákona - pokrátíte - za
>>>100 PD a každých 21 PD vždy o 1/12 celor. nároku D)
>>>a proplatíte pravděp. průměrem v poslední mzdě
>>>(prosincové 2009)
>>>pokud půjde na ÚP a donese k vyplnění tiskopis, potom
>>>použijete pravděp. průměr (ten, kterým proplatíte
>>>dovolenou)
>>
>>Děkuji, vyšlo mi včetně svátků 162 dní, tj 3/12. Já
>>byla na vážkách, když je to dovolená z r.2007 jestli
>>nepropadla.
§ 218 odst. 3 Zák.pr.
>A ještě se zeptám, paní dostane odstupné, roční
>vyúčtování daně ji udělám já nebo ona sama? A co vše mám do
>růžového prohlášení zapsat, kde se uvádí, že byla na
>rodičovské dovolené? Moc děkuji
záleží, zda měla u Vás podepsané daň.prohl., pokud ano a neměla souběžně příjem někde jinde zdaněný zálohovou daní nebo nemá povinnost podat daň.prohl., potom, pokud si do 15.2. u Vás požádá o RZD, tak jí ho provedete
Děkuji, jsem otrava.Byla si pro ZL, prý žádné příjmy nikde neměla, daň.prohlášení jsme společně vypsaly, ale začínám, tak nevím přesně co a kde vše vypsat. Na děti slevu neuplatňuje, v odd.II k 1.1.2009 nejsem pož.starobního důchodu, další ZA napíší k 1.1.2010. Do změn nevím jestli se píše ukončení PP, potvrzuji pravdivost-dodatečně to taky přesně nevím. Další str. odd.III ...
Potřebovala bych zkrátka nějaký vzor, jak správně vše vyplnit. A potom jsou tu bývalí ZA, kteří u nás skončili, pokud si sami nepřijdou zažádat o roční vyúčtování, tak nemám dělat? Vím, že jsou na ÚP...oni sami asi nevědí
Já vím, je toho moc, chci dát a mít vše v pořádku a nikoho neošidit.
Předem Vám děkuji a přeji vše nej..., pevné zdraví v novém roce a moc díky za tuto bezva "poradnu"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.