Re: Rodičovská dovolená x dohoda o prove
Pro zaměstnavatele i pro vás by asi byla nejvýhodnější dohoda o provedení práce.Limit 150 hodin/rok u jednoho zaměstnavatele by jste nemusela překročit.Z DPP se neplatí ani SP ani ZP, jenom se daní.Pokud máte u svého zaměstnavatele podepsané prohlášení poplatníka, vztahuje se i na tuto DPP. Na daňové bonusy v jednotlivých měsících by jste měla nárok, pokud by zdanitelný příjem byl minimálně 4.000,- Kč.DPP zaměstnavatel nikam nehlásí.Jenom vy by jste měla tento příjem nahlásit při žádostech např.o přídavky na děti,nebo soc. příspěvek a pod.
Prohlášení podepíši. Bude se tedy danit zálohovou daní.
A když pročítám ve starších diskuzích, zaměstnavatel by na konci roku vydal potvrzení o zdanitelnách příjmech z DPP a já si můžu když budu chtít podat daňové přiznání na fú. Na tomto potvrzení bude tedy v tomto případě pouze hrubá mzda a sražená daň zálohová. Nebude tam sociální a zdravotní pojištění,protože se z DOPP nepočítá že ?
Nevadí,že budu pracovat pouze cca 2 měsíce - celkem do 150 hodin za rok ? Příjem z rodičáku se do daňového přiznání neuvádí že ?
Moooc děkuji.Mě to vychází, že bych si mohla vydělat za leden a únor i víc než 48000, znamená to tedy , že mě fú vrátí i daňové bonusy a mě sraženou daň ?
>Prohlášení podepíši. Bude se tedy danit zálohovou
>daní.
>A když pročítám ve starších diskuzích, zaměstnavatel
>by na konci roku vydal potvrzení o zdanitelnách
>příjmech z DPP a já si můžu když budu chtít podat daňové
>přiznání na fú. Na tomto potvrzení bude tedy v tomto
>případě pouze hrubá mzda a sražená daň zálohová. Nebude tam
>sociální a zdravotní pojištění,protože se z DOPP
>nepočítá že ?
ano, z DoPP se SP+ZP nesráží
>Nevadí,že budu pracovat pouze cca 2 měsíce - celkem do
>150 hodin za rok ?
Příjem z rodičáku se do daňového>přiznání neuvádí že ?
>Moooc děkuji.Mě to vychází, že bych si mohla vydělat
>za leden a únor i víc než 48000, znamená to tedy , že
>mě fú vrátí i daňové bonusy a mě sraženou daň ?
nevadí, jak dlouho budete pracovat, DoPP je omezena 150 hod./rok, ale výše odměny by měla být přibližná, jako byste tu samou práci vykonávala na PP
takže nevím, zda by odměna 48000Kč prošla případnými kontrolami OSSZ+ZP
pokud máte manžela nebo druha, který je zapsán v RL dětí a žijete všichni ve spol. domácnosti, potom si může daň. zvýhodnění uplatnit on (předáte jen potvrz. od svého zam-tele, že daň. zvýhodnění na děti neuplatňujete)
pokud žijete sama s dětmi, potom si můžete daň.zvýhodnění na děti uplatnit již v daň.prohl. (měsíčně) a pokud bude Váš hrubý příjem alespoň 48000Kč/rok, potom máte nárok i na celor. daň. bonusy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.