Re: zvýšení DPH a leasing
Četl jsem článek ve kterém se uvádí, že smlouvy o finančním pronájmu, které byly uzavřeny do 31/12/08 a jejíž předmět byl předán do užívání nájemci do 31/12/08 se po 1.lednu 2010 uplatní sazba daně platná do 31/12/08 (tj. 19%)
Můžete se k tomu ještě někdo vyjádřit. Díky Jarda
#
Omlouvám se, takže Vás se to nedotkne - cituji přechodná ustanovení zákona:
Smlouvy o finančním pronájmu do 31. prosince 2008
V bodě 4 přechodných ustanovení je uvedeno, že u smluv o finančním pronájmu uzavřených a s předmětem smlouvy předaným do 31.12.2008, se u zdanitelných plnění uskutečněných podle těchto smluv po 1.1.2010, použije sazba daně platná do 31.12.2008, tj. 9 % nebo 19 %. Připomínáme, že pro tyto smlouvy rovněž platí podle zákona č. 302/2008 Sb., přechodné ustanovení, podle kterého se u těchto smluv použijí (až do jejich ukončení) ta ustanovení zákona o DPH, která těchto smluv týkají (jakákoliv, nejen ustanovení o sazbách daně), podle znění zákona o DPH platného do 31.12.2008.
Nene, přečtěte se příspěvky jak za sebou navazují - má původní odpověď byla špatná, omlouvám se, nevšimla jsem si toho roku 2006, až jste na to upozornil, tak jsem Vám poslala ty přechodná ustanovení novely zákona o dph, ze které vyplývá, že u leasingu do 31.12.2008 bude uplatňována původní sazba dph, tj. 19 %, takže se u Vás nic nemění. Ještě jednou se omlouvám za zmatky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.