Re: dotace na mzdu z úřadu práce
My museli dodržet hrubou mzdu, kterou pobírá v částce 15.000,- Kč hrubého a dotovali částkou 9.500,- Kč měsíčně. ÚP si kontroluje v měsíčním výkaze, který budete posílat, jaké hrubé mzdy zaměstnanec dosáhla jaké pojistné jste za něj odvedli. Když je vše v pořádku, zašlou dotaci. Vše nám vysvětlila pracovnice na začátku :o)
Záleží jak vysoká nezaměstnanost je ve vašem okrese a podle toho je nebo není nárok na dotaci.
Dotace je jen na nové místo - ne tedy, že jeden zam. odejde a jiný nastoupí. Místo musí být na dobu neurčitou. Dotace se vyplácí max.rok.
Kromě bezdlužnosti je třeba doložit i průměrný přepočtený počet zaměstanců před přijetím nového zaměstnace.
V průběhu čerpání dotace posíláte hlášení o platu a průměrný přepočtený stav zaměstnaců, kterým dokladujete, že místo je nové a stále existuje.
Dobrý den, museli jsme obejít, jak se píše výše, všechny úřady. Všechny zdravotní pojišťovny, kterým se platí za zaměstnance, sociální a finanční úřad. Potvrzení o bezdlužnosti někde dávají na počkání, od některých čekáte, až dojde poštou. Poté jsme čekali , zda nám schválí žádost na ÚP.Tu jsme si museli na ÚP vyzvednout a s přidělenou pracovnicí jsme vypsali vše, co jsme povinni. Pěkný den a vyřizování ku zdaru věci :o)
Právě vyřizuji dotaci na mzdu na nového pracovníka. Přijmeme ho od 1. února. Zatím jsem si stáhla z webu úřadu práce tiskopis - žádost o příspěvek na společenky účelná pracovní místa....
Nedělám to po prvé.
Obešla jsem si úřady ohledně bezdlužnosti - podmínka dotace, že majitel nedluží na daních, ani sociálním a zdravoním pojištění. Na OSSZ a VZP to dělají na počkání, např. na RBP a FÚ to pošlou do týdne. Rovněž na celnici to dělají na počkání.
Jelikož už vím, koho na práci přijmeme, jeho jméno zadávám do žádosti.
Vše zanesu na úřad práce a na jejich zavolání se dostavím a podepíšu papíry včetně pracovní smlouvy se zaměstnancem. Tu vyhotovuje úřad práce a zadává tam minimálně mzdu dle nějaké tabulky. Např. na prodavačku s pokladnou to bylo 9.800.
Byla nám přiznána dotace 11.000,- jelkož mzdové náklady přesahovaly těch 11.000,-
bylo mi řečeno, že těch 11.000 dotace se dostane v případě mzdy minimálně 9.000.
ať se daří
Prosím o radu. Také jsem byla zaevidována na ÚP, zaměstnavatel si požádal o dotace na mou mzdu. Vše prošlo komisí atd. a od 1. 9. nastupuji jako pomocný pracovník v sociálních službách. ÚP mi bude platit 11 000,- hrubého za plný úvazek. Když se zaměstnavatelka ptala paní na ÚP, zda není nějaká možnost, jak by mi mohla mzdu zvýšit z vlastních zdrojů např. tím, že dostanu ještě jinou práci na poloviční úvazek od jiné firmy. Paní na úřadu jí řekla, že to není možné, že by to byl souběh. Chtěla jsem se zeptat, zda někdo nevíte, jestli se tyto podmínky vztahují i např. na osobní ohodnocení atd.?
Děkuji moc za pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.