Re: Žádost o prominutí penále
Já jsem to smolila sama bez vzoru a prominuli nám to. Uvedla jsem, kdy, kolik a za co nám penále vyměřili a že žádáme o prominutí z důvodů uvedených ve výše uvedeném pokynu. Ty důvody jsou myslím označené písmeny, přesně si to už nepamatuji, tak musíte vybrat, který se na vaši firmu hodí.
www.cds.mfcr.cz napsat do vyhledávání D - 330 a hned vyskočí,
nezapomeňte napsat FÚ, čeho se týká( č.j. platebního výměru, částku penále) co navrhujete , kdo žádá. Pokud je penále na částku menší než 3000,00 Kč neplatí se poplatek .
Pokud je částka penále větší než 3 tis. platí se 1000,00 Kč
Pokud je penále na různé daně žádá se zvlášť.
Hlavně těch důvodů o prominutí uvést co nejvíce(nevím na zákl. penále vzniklo), pokyn Vás určitě navede.
V žádosti o prominutí uvedete:
přesné označení platebních výměrů, kterými "penále" bylo vyměřeno, čj., období,daň, částku
důvod předepsání.
Odůvodnění proč a z jakého důvodu chcete prominout
(využijte pokyn D)
Kolek ve výši 1000,- Kč přikládáte k žádosti.
napište, z jakého důvodu bylo penále předepsáno - co se přihodilo. já uváděla, že penále vzniklo z chyby zaměstnance, který zapomněl včas uhradit. že nešlo v žádném případě o zatajování skutečností, že ostatní povinnosti si plníte řádně a včas, s fú spolupracujete. hodně štěstí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.