Re: paušální výdaje a dotace z ÚP na mzd
§ 4/1/t ZDP:
"..na pořízení hmotného majetku, na jeho technické zhodnocení nebo na odstranění následků živelní pohromy (§ 24 odst. 10), s výjimkou dotací a příspěvků, které jsou účtovány do příjmů (výnosů) podle zvláštního právního předpisu"
Je tam něco jiného než investice, TZ a živelní pohromy? NE
Proč se tolik poplatníků "žene do záhuby" a chtějí si dělat daňové přiznání sami? Vždyť ten paušál je tak jednoduchý a není na něm co zkazit .... Nebo je to jinak?
Doměrky někdy bývají hodně smutné.
Re: paušální výdaje a dotace z ÚP na mzd
Každopádně vám děkuji za odpověď, můžu vám jen říct, že si přiznání nechávám zpracovávat účetní a dotaz jsem zadávala i na FÚ a odpovědi zněly rozdílně, proto jsem hledala další zdroje informací a jedním z nich je toto diskuzní fórum. Paušál je jednoduchý, ale myslím si, že odpověď na můj dotaz vůbec jednoduchý nebyl, ani pro osoby, které se tímto zabývají. Pomohla mi až oficální odpověď na otázku, která byla položena přímo na Ministerstvo financí. A na tuto odpověď se odkázal i daný FÚ o něco později než jsem si tuto informaci vyhledala sama. Takže není na místě bagatelizovat můj dotaz. Není odborník jako odborník a mé zkušenosti jsou, že je lepší dodané informace si ověřovat na více místech. Kdybych se řídila jen radou jednoho člověka - doměrek by byl hodně smutný. :o) Přeji pěkný den a ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.