Re: pro Pavla - NS 21 Cdo 69/2008
Nejsem sice Pavel, ale dle výkladu MPSV - dojde-li však na základě dohody smluvních stran k prodloužení pracovního poměru na dobu určitou, který byl s uživatelem SD uzavřen před 31.12.2009, započte se i tato doba trvání pracovního poměru do celkové doby dvou let trvání pracovního poměru uzavřeného na dobu určitou.
Tento rozsudek je známý. Už jsem o tom na BC psala - různí se výklady v zaměstnávání SD od 2010 dodatkem mezi AKV a MPSV, AKV zastává (zastávalo) názor, že ač dodatkem od 1.1.2010 , dobu zpět nezapočítám a dost jasně dle jejich názoru to zdůvodňovali, ale ouha, objevil se rozsudek viz výše a ten se naopak přiklání k výkladu MPSV, resp. částečně jej podporuje. Takže z důvodu opatrnosti já bych volila nový PP od 1.1.2010 se starobním důchodcem, nikoliv dodatkem.
Tak teď jsem vedle. Takže: mám se starob.důch.DPČ uzavřenou v r.2008 na dobu 1 roku, kterou jsem dodatkem č.1 prodloužila o další rok-tedy do 31.12.2009. Mooooc prosíííím, jak mám tedy v tomto případě postupovat? Mohu uzavřít dodatek č.2 na další rok - tedy od 1.1.2010 do 31.12.2010 nebo nikoliv. Moc děkuji.
Pokud si chcete přečíst vyjádření právníka, zalistujte, posílám a kopíruii rovnou odpověď: Dobrý den. na tento dotaz jsem již odpovídal. U dohodářů se pravidlo 2 roky a dost neuplatňuje, takže u nich to řešit nemusíte.
a teď odkaz, pokud vás to bude zajímat¨
http://www.mzdovapraxe.cz/mp/cs/diskuse/vypis-prispevku-diskuse/?forumid=3146
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.