Vlákno názorů k dotazu Chybná sazba DPH u již zapl. faktury od o. - Re: Chybná sazba DPH u již zapl. faktury Takže...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2010 7:34

o. (neregistrovaný)

Re: Chybná sazba DPH u již zapl. faktury
    Takže - co vlastně řešíte? Sláma nebyla dodaná, ale fa z r. 2008 chcete uplatnit v roce 2010, 1 mil. placený hotově (co takhle limity pro platbu v hotovosti), když si v přiznání za rok 2008 klient nevšiml výdajů za 1 mil., tam už se nějaký další průser úplně ztratí.

• 7. 1. 2010 16:31

RenataB (neregistrovaný)

Re: Chybná sazba DPH u již zapl. faktury
    Ano sláma nebyla vůbec dodaná (TOTO BYCH ŘADILA K PRŮSERU, DODAVATEL MÉHO KLIENTA PODVEDL), faktura byla zaplacena v hotovosti (limit byl dodržen - nepsala jsem že se jedná o jeden PD). Vede DE, tzn. že pro něj jsou stěžejní příjmy a nikoliv výdaje. Vzhledem k tomu, že byl stejně v roce 2008 ve ztrátě, tak by se jeho ztráta pouze prohloubila, z toho důvodu si myslím, že není nutné dělat dodatečné daňové přiznání k dani z příjmu za rok 2008. NECHÁPU PROČ PRŮSER...
    Můj dotaz zněl:
    Rozdílné sazby daně na pokladních dokladech (množné číslo) a faktury přijaté. Na faktuře je sazba dle mého názoru špatná. Prodej slámy určené k výrobě topiva s 9% sazbou - NEJSEM SI JISTÁ??? Pouze jsem se chtěla zeptat zda si to myslím správně, a jakým způsobem se můžu případně ohradit. Zda přes FÚ, když se mnou vystavovatel faktury nekomunikuje...

Děkuji Renata

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).