Re: DPH
Vseobecne uz me lehce zacinaji stvat. Nechci jmenovat uredniky, ale na techto skolenich jsem ledacos si napsal (nahral - abych mel jistotu ze jsem slysel dobre) pak to tak udelal a po roce jsem se od toho samotneho dozvedel, ze je to jinak. Ac jsem to tak ten rok delal. Jednalo se i o ministerske uredniky, kteri zakony pripravuji.
Toto co pisete si myslim ze je holy nesmysl. Zaplatit 1,- z 1.000.000,- abych pak mel fakturu v roce 2010 za 19%.
Zatim si stojim za svym. zaloha za 19%. odectena zaloha na vyuctovaci fakture bez dph a dph az z doplatku a to 20%. Vztahuju to na DUZP. Prechodnik jsem k tomuto nenasel, ze by i kdyz je DUZP v roce 2010 se brala sazba roku 2009.
>>>doplatky za 20%. pripadny preplatek za 19%
>>
>>Ze školení V. Bendy jsem pochopila, že pokud se
>>zaplacená i sebemenší záloha, tak vyúčtovací faktura
>>je s
>>DPH zálohy, tudíž 19%. (záloha musí být uhrazena v
>>roce
>>2009)
>
>Vseobecne uz me lehce zacinaji stvat. Nechci jmenovat
>uredniky, ale na techto skolenich jsem ledacos si
>napsal (nahral - abych mel jistotu ze jsem slysel dobre)
>pak to tak udelal a po roce jsem se od toho samotneho
>dozvedel, ze je to jinak. Ac jsem to tak ten rok delal.
>Jednalo se i o ministerske uredniky, kteri zakony
>pripravuji.
>
>Toto co pisete si myslim ze je holy nesmysl. Zaplatit
>1,- z 1.000.000,- abych pak mel fakturu v roce 2010 za
>19%.
>
>Zatim si stojim za svym. zaloha za 19%. odectena
>zaloha na vyuctovaci fakture bez dph a dph az z doplatku a
>to 20%. Vztahuju to na DUZP. Prechodnik jsem k tomuto
>nenasel, ze by i kdyz je DUZP v roce 2010 se brala
>sazba roku 2009.
Zálohové faktury vystavené v roce 2009, jsou zaplacené. Na ně jsem vystavila daňový doklad na přijatou platbu předem - tam je 19%.
Vyúčtování bude někdy v roce 2010, tak bych to viděla, že pokud budeme vracet tak to bude 19 %, a pokud budou doplácet tak 20%.
Jinak děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.