Prosím trochu konkrétněji, děkuji
Děkuji, není mi to úplně jasné, čili, pokud bude příjem 6000,- Kč a nebude podepsané prohlášení, tak automaticky daň bude zálohová a bude moci uplatnit veškeré daňové zvýhodnění a bonusy?
Jak bude vypadat to následné vyúčtování?
My mu dáme např. 6000,-, nebude podepsané prohlášení, organizace v tu chvíli nic nehradí, nestrhává apod. ti si dělá ten klient sám?
Janda
Re: DoPP-45 000,-jaká daň?(prohl.)
takže by to vypadalo následovně, když bude podepsáno prohlášení?:
DPP příjem 45 000 (to poskytneme jako organizace)
Já z toho budu odečítat tu položku na popl. a na děti, (nárok bude) nebo to si udělá ten klient sám?
Můžete mi to prosím ukázat konkrétně na tomto příkladu? Omlouvám se za natvrdlost...
Janda
Uděláte mu to všechno Vy. Jeho mzda bude vypadat při 2 dětech takto:
hrubá mzda 45 000,- (Vaše mzdové náklady)
15% daň - 6 750,-
sleva na poplatníka + 2 070,-
sleva na 2 děti + 1 780,-
--------------------------------------
odvedete státu 2 900,- a o to mu vyplatíte méně, tedy
45 000
- 2 900
----------
42 100,- Kč - to je čistá odměna pracovníka. On sám si nebude dělat nic.
hlavně musíte od něho zjistit, zda nemá daň.prohl. podepsané někde jinde
to by potom ho u vás podepsat nemohl a potom byste z 45000Kč odvedli daň 15%,tj. 6750 Kč, takže v čistém mu vyplatíte 38250 Kč
při nepodepsaném prohl. nemůžete uplatnit slevy
ty uplatňuje u jiného zam-tele, kde má podepsané daň.prohl.
Ano, ano, děkuji, je mi to jasné. Ještě mě napadlo, domluveno např. bude, že odměna bude vyplacena v březnu. Ale, do smlouvy by se napsalo, že může být poskytnuta záloha v lednu a v únoru. Moje otázka je, to prohlášení by bylo zapotřebí až v tom březnu, kdy by bylo to konečné vyúčtování?
Janda
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.