Re: POHODA-kód zdaň.období
Nově se v tiskopisu 2009 vyplňuje v posledním zdaňovacím období, tj. řádné, resp. opravné přiznání kód zdaňovacího období pro další kalendářní rok. Pole Kód zdaňovacího období následujícího roku vyplní plátce následovně:
Q2 - tento kód uvede plátce, pokud jeho obrat za předcházející kalendářní rok nedosáhl 2 000 000 Kč a jeho zdaňovacím obdobím je podle § 99 odst. 1 kalendářní čtvrtletí.
M10 - tento kód uvede plátce, pokud jeho obrat za předcházející kalendářní rok dosáhl 10 000 000 Kč a jeho zdaňovacím obdobím je podle § 99 odst. 2 kalendářní měsíc.
Q - tento kód uvede plátce, pokud jeho obrat za předcházející kalendářní rok nedosáhl částky 10 000 000 Kč, jeho zdaňovacím obdobím je podle § 99 odst. 1 kalendářní čtvrtletí a nezvolil si za zdaňovací období kalendářní měsíc.
M - tento kód uvede plátce, pokud jeho obrat za předcházející kalendářní rok dosáhl částky alespoň 2 000 000 Kč, avšak nedosáhl částky 10 000 000 Kč a zvolí si podle § 99 odst. 3 za zdaňovací období kalendářní měsíc.
Uvedení kódu „Q“ nebo „M“ v přiznání za poslední zdaňovací období kalendářního roku nahrazuje oznámení o změně zdaňovacího období dle § 99 odst. 8.
Prosím pro méně chápavé
1)Prosím Vás obratem je myšlena celková fakturace za rok 2009 a nebo příjmy po odpočtu výdajů?
2) Zdaňovacím obdobím je kalendářní měsíc a nebo kalendářní čtvrtletí,tzn. jaký jsem plátce DPH jestli platím měsíčně a nebo kvartálně.
Omlouvám se,jsem pouze živnostník a snažím se to co jsem si přečetl pochopit.Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.