Re: Dohoda o provedení práce - srážková
Děkuji, ale nevím co ted s tím, paní je zaměstnaná od května, prohlášení podepsané neměla, odváděla jsem tedy normálně srážkovou daň, jde podepsat prohlášení zpětně a ta srážková daň se uvede ve vyúčtování daně vybíranou srážkovou daní ve sloupci 6? Ale kdo pak pani tu daň vrátí, jiný příjem nemá jen rodičák? Takže ji ted v lednu udělám výpočet daně a daňového zvýhodnění???? Omlouvám se, ale vůbec tomu nerozumím, jsem ve firmě krátce a nic takového jsme tu neměli. Díky
pokud tomu nerozumíte, tak to nechte být, nic nedávejte dopodepisovat
pokud měla u Vás výdělek do 5000Kč/hrubého/měs., potom jste správně odvedla srážkovou daň
jen nevím, zda jste se vešla do 150 Hod./rok - to opravdu od května do prosince stačilo tak málo hodin na úklid? (Pokud máte třeba jen 1 kancelář, tak možná, ale aby se nad tím nepozastavila kontrola OSSZ + ZP)
na letošní rok si může vybrat, kde chce podepsat daň. prohl., píšete, že je na mat. dovolené (je to opravdu MD?) ona totiž může po mat. dovol. si požádat zam-tele o čerpání dovolené - tak aby neměla souběžně podepsané daň. prohl. (u svého zam-tele na dovolené + u Vás)
Ano raději bych nechala, už mám všechno vyplněné, jenže ona se ted sama přihlásila, že ji to někdo poradil, aby nemusela platit daň,
Má za tento rok asi 42 hodin a výdělek 6 tisíc a srážková daň ji byla odvedena 900 kč a ty by chtěla zpátky. Tak ji chci vyhovět?
můžete mi tedy pradit jak na to? Díky
Pokud jste odváděla srážkovou daň, je daňová povinnost splněna a nic se s tím už nedá dělat. Odváděli jste ji i na jiný účet u FU. Letos jí dejte podepsat prohlášení. Stále se divím, že účetní nedávají podepsat při vstupu prohlášení. Zaměstnanci tomu evidentně nerozumí a proto já s nima vždy proberu jejich situaci a podle toho se podepisuje prohlášení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.