Vlákno názorů k dotazu Účtování vrácení dotace? od k - Re: Účtování vrácení dotace? Ještě jde o to,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2010 14:09

k (neregistrovaný)

Re: Účtování vrácení dotace?
    Ještě jde o to, kdy tato dotace byla poskytnuta a kdy o ní bylo účtováno, od 1.1.2010 platí nové úč. standardy a jste povinni účtovat dle vyhlášky 410/2009 Sb., a ne 505/2002 Sb..
    účet 348 zůstává zachován, místo účtu 691 se nyní používá 672

při obdržení dotace jste měli účtovat pouze o jejím přijetí, tedy banka a 348, následně, při jejím čerpání, dochází k proúčtování 348/691 (672) a to, co vám na účtu 348 zůstane jste povinni vrátit, tedy banka a 348
    pokud jste loni zúčtovali vše do výnosů, je to špatně.... pokud ještě můžete opravit, pak ve výši 2000 Kč musíte snížit výnosy a navýšit předpis dotace a to, co vám na účtu 348 zůstane a jste povinni vrátit

• 14. 1. 2010 18:34

J.R. (neregistrovaný)

Re: Účtování vrácení dotace?
    Aha, jasně, mě se to motalo s celkovými dotacemi od KÚ,které jsou neměnné (pokud se tedy pouze během roku nezvýší) a na které si děláme předpis na celou částku. Moc děkuji jste zlatíčko,ještě nemáme uzávěrku hotovou,takže doklad změním :o) Je to za rok 2009,takže na účet 691 a účet 672 jdu prostudovat,to je pro mě taky novinka (byla jsem na rodičáku a hned je vše jinak :-)) děkuji moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).