Re: Neplátce DPH a fakturace v EU v r.20
Dobrý den, to jsem ráda, že tento problém mám taktéž. Já jsem byla nucena zaplatit daňovou zálohu asi 165 euro jakoby zálohu na DPH a ted řeším jak udělat DPH z našich faktur ? Když nejsem plátce v ČR ale na SK ano. Prosím kdybyste něco vyzvěděl, odepište mi, termín je 25.1. Děkuji Monika
Re: Neplátce DPH a fakturace v EU v r.20
To záleží na tom, komu službu poskytujete (zda OPD ne OND) a kde je místo zd. plnění.
Pokud poskytnete službu OPD (OPD viz. § 5 ZDPH) podle § 9 odst. 1 a příjemce je povinen daň přiznat (a to má) , pak se musíte zaregistrovat k DPH v místě sídla firmy nebo bydliště. Plátcem se stáváte dnem poskytnutí služby. V DaP uvedete do ř. 21 a v SH.
Pokud by jste ale poskytoval službu podle § 10 - § 10k, pak se musíte řídit zákonem a podte toho určíte, kde je místo zd. plnění. Pokud je v jiném čl. státě, pak budete postupovat podle zákona daného čl. státu. V ČR tato služba bude uvedena na ř. 24.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.