Re: FÚ Praha Jižní město nemá pokladnu
ona byla změna i u podání???:-o))) Podle mých informací se za den podání dříve považovalo den podání kterémukoliv FÚ... abych pravdu řekla, tak jsem možnost podat u jiného nikdy nevyužila, takže ani nezjišťovala.... a nebýt změny ve dni splatnosti, bych ani nevyužila... a jak je to když tedy dám na poštu???? Taky až když dorazí na FÚ????
Nezdálo se vám to? §21 ZSDP se kromě elektronického podání nijak neměnil a věta "Podání se činí u místně příslušného správce daně a na požádání musí být přijetí podání potvrzeno" spolu s větou "Řízení je zahájeno dnem, kdy podání daňového subjektu nebo jiné osoby zúčastněné na řízení došlo příslušnému správci daně" je tam snad od nepaměti.
§ 22 Postoupení
(1) Není-li správce daně, jemuž bylo podání v daňové věci doručeno nebo platba připsána, příslušný k projednání věci a k rozhodnutí, je povinen podání neprodleně postoupit příslušnému správci daně a uvědomit o tom odesilatele.
(2) Byla-li podáním lhůta dodržena, považuje se za zachovanou i u správce daně, kterému věc byla postoupena.
z odst 2 usuzuji, že pokud 25.1. podám na jakýkoliv FÚ splnila jsem podání do 25.1.
ještě někde bývalo, že povinnost je splněna i podáním poštovnímu úřadu či jak to bylo psáno.
.... z toho co jste vypsal bych chápala, že pokud jsem dříve podávala 25. na poštu a na FÚ došlo 27. tak že jsem podala po termínu.....
Oh sorry... §14 odst.9 ZSDP:
"Lhůta je zachována, je-li posledního dne lhůty učiněn úkon u správce daně nebo podána poštovní zásilka obsahující daňové podání, popřípadě doručena čitelná datová zpráva opatřená zaručeným elektronickým podpisem na adresu elektronické podatelny správce daně."
Páč tu není zmínka o MÍSTNĚ příslušném správci daně, tak by to mělo být v pohodě, tj. podat lze včas i jinde.
tak konečně jsem se shodli :-))))
podává se stále do 25. kamkoliv (na poštu, na jiný FÚ) a zaplatit buď 2-3 dny předem, aby 25. byla částka na účtě FÚ nebo 25. na kterékoliv pokladně FÚ - z toho logicky vyplývá, že pokud půjdu na jiný FÚ s platbou, tak už tam rovnou odevzdám i DP - budou jistě rádi jak si zdokonalili zákon....
dříve jsem než na jiný FÚ šla radši na poštu a podala a zaplatila tam, teď budu kvůli té pokladně chodit na ten náhradní FÚ :-))))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.