Re: Pracovní poměr-zač.PP
To není právě tak zcela jisté. Zde probíhaly na toto téma žhavé diskuze, protože se opět objevily 2 různé právní výklady a pokud nebyl uzavřen pracovní poměr od 1. v měsíci s tím, že 1. připadlo např. na neděli, bylo možno nepřiznat nárok na dovolenou za tento měsíc, jen pokud by z-tel stanovil vnitřním nařízením, že i v tomto případě vzniká nárok, pak ano. Dost zaměstnavatelů využívalo toho, že nemusí poskytnout dovolenou na kal.měsíc, pokud není uzavřen od začátku měsíce a 1. či 2. připadne na so-ne,sv a uzavíralo PP od dalšího dne.
Re: Pracovní poměr-zač.PP
to vím :) zkrátila jsem to, nechtělo se mi vypisovat, že z-tel může určit čerpání, pokud je předpoklad splnění podmínky do konce kal.roku atd.atd., domnívala jsem se, že znáte onen problém, který se tu řešil, tak to nechme. Chtěla jsem jen říci, že mám vyjádření MPSV, kterým v roce 2007 sdělilo, že není nárok, na posledním semináři jsem se dozvěděla, že MPSV změnilo výklad a nárok "už" je, to jen pro zpestření.
PS Chodí vám upozornění na mail ? Mě to nějak zlobí - jednou přijde, 5x nepřijde ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.