Re: Zrušení registrace DPH
vrátíte DPH ze zásob, počítače a kopírky, pokud jste si DPH u tohoto majetku uplatnila §74, v posledním daňovém přiznání jak píšete do 25. 4. 2010 a na tiskopise přiznání uvedete v řádku 46 mínusem. Podejte si co nejdříve žádost o zrušení DPH, nevím zda-li Vám to FÚ zruší ke dni 1. 2. 2010, časově je to moc natěsno.
Děkuji za radu. Ještě prosím, v majetku mám i SW z toho musím DPH také vrátit? Veškerý majetek byl pořízen už v r. 2008 při zahájení podnikání. To DPH se vrací z veškerého majetku a zásob, u kterých bylo uplatněno? To bych vracela i z majetku pořízeného třeba před 5,6,7... lety? Není nějaká vyjímka nebo možnost se vrácení DPH vyhnout? Do důvodu zrušení registrace můžu napsat "nedosažení obratu"?.
ke dni zrušení registrace. Pokud se jedná o hm. majetek nad 40 tis. odvádí se DPH jen pokud je tento majetek v podnikání méně než 5 let a to ještě ne ze zůstatkové ceny( ale z ceny upravené § 78)
při zrušení registrace k DPH stejně budete muset vyplnit na danném tiskopise obrat za posledních 12 měsíců a 3 měsíce před zruš. registr.
Prosím, mám také dotaz, jsem OSVČ mám 2 živnosti, jsem plátce DPH, vedu DE, jednu řemeslnou a jednu volnou - zprostředkování obchodu a služeb - §55 - tudíš osvobozené plnění. Do konce roku 2009 jsem měl příjmy jen ze živnosti řemeslné, tudíš jsem uplatnil veškeré výdaje, jak to bude v roce 2010, počítám s tím, že budu mít příjmy jen ze živnosti Zprostředkování obchodu a služeb - tudíš osvobozené, tak si nemohu ani nic dávat do odečtu DPH. Musím pak nějak vyrovnávat DPH? Nebo jak to bude s DPH v 1Q 2010? Poradí mi někdo???? Děkuju Tom
>>>>>>Dobrý den, od 1.2.2010 bych chtěla zrušit registraci
>>>>>>k
>>>>>>DPH, protože za poslední rok jsem měla velmi nízké
>>>>>>příjmy. Vedu DE.
>>>>>>Teď dělám přiznání za 4.Q. 09, ten je asi ještě
>>>>>>normálně, pak by mělo být přiznání za leden - podat
>>>>>>do
>>>>>>25.4.10 a tam bych měla nějaké DPH dodanit? Zásoby ,
>>>>>>majetek? V majetku mám jen počítač a kopírku. Jakým
>>>>>>způsobem
>>>>>>budu doodvádět případné DPH?
>>>>>
>>>>>vrátíte DPH ze zásob, počítače a kopírky, pokud jste
>>>>>si DPH u tohoto majetku uplatnila §74, v posledním
>>>>>daňovém přiznání jak píšete do 25. 4. 2010 a na
>>>>>tiskopise
>>>>>přiznání uvedete v řádku 46 mínusem. Podejte si co
>>>>>nejdříve žádost o zrušení DPH, nevím zda-li Vám to
>>>>>FÚ
>>>>>zruší ke dni 1. 2. 2010, časově je to moc natěsno.
>>>>
>>>>Děkuji za radu. Ještě prosím, v majetku mám i SW z
>>>>toho musím DPH také vrátit? Veškerý majetek byl
>>>>pořízen
>>>>už v r. 2008 při zahájení podnikání. To DPH se vrací
>>>>
>>>>z veškerého majetku a zásob, u kterých bylo
>>>>uplatněno?
>>>>To bych vracela i z majetku pořízeného třeba před
>>>>5,6,7... lety? Není nějaká vyjímka nebo možnost se
>>>>vrácení
>>>>DPH vyhnout? Do důvodu zrušení registrace můžu
>>>>napsat
>>>>"nedosažení obratu"?.
>>>
>>>
>>>co to je SW?
>>
>>software
>já se domnívám, že při zrušení registrace se dodaňují
>zásoby a hmotný majetek nad 40 tis. Z majetku do 40-ti
>tisíc se DPH nevrací.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.