Vlákno názorů k dotazu Vysokozdvižný vozík - kdo ho smí řídit od pája - Re: vysokozdvižný vozík - kdo ho smí říd podle...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2010 10:39

pája

Re: vysokozdvižný vozík - kdo ho smí říd
    podle mého názoru jednoduše- VZ vozík může řídit pouze osoba s oprávněním, které získá odborným proškolením a v případě jakékoliv kontroly, třeba i OIP se jím,prokáže, nedejbóže,kdyby se stal nějaký malér, tak i vyšetřujícím orgánům. Ten,kdo v rámci své pravomoci rozhodne a nařídí někomu bez oprávnění pracovat s VZ vozíkem, za to pak nese plnou odpovědnost.

• 21. 1. 2010 11:31

Regina (neregistrovaný)

Tak teda pěkně děkuju :-(
    Já jsem to tušila, jen se mi nechtělo do hnusného dohadování se s šéfem, který na mě bude zkoušet úplně všechno, aby ušetřil pár tisíc. On si prostě myslí, že se nikdy žádný prac.úraz nestane, já v to taky pevně doufám, ale je mi jasný, že kdyby se pak něco stalo a ÚP či Inspekce bezpečnosti či kdo to vyšetřuje, by nám pak napařil nějakou finanční sankci, že by ji možná chtěl i po mně uhradit ....
    Myslela jsem, že kdyby mi majitel společnosti e-mailem povrdil, že mi výslovně nařizuje, že musím dávat příkaz neproškolenému člověku pro práci se zdvižkou a že v případě prac.úrazu přebírá na sebe on veškerou právní, finanční případně trestní odpovědnost z toho vyplývající, neboť si je vědom, že tím dochází k porušení bezpečnosti práce na pracovišti/ZP/=tak že pokud by mi to potvrdil, tak že bych mohla dát ten příkaz a náš pan majitel by ušetřil svých pár tisíc Kč.
    Už jeden podobný pamflet jsem od něj dostala a mám ho schovaný-to se však nejednalo o bezpečnost práce ale o porušování podmínek koncesované živnosti....

• 21. 1. 2010 11:31

Regina (neregistrovaný)

Tak teda pěkně děkuju :-(
    Já jsem to tušila, jen se mi nechtělo do hnusného dohadování se s šéfem, který na mě bude zkoušet úplně všechno, aby ušetřil pár tisíc. On si prostě myslí, že se nikdy žádný prac.úraz nestane, já v to taky pevně doufám, ale je mi jasný, že kdyby se pak něco stalo a ÚP či Inspekce bezpečnosti či kdo to vyšetřuje, by nám pak napařil nějakou finanční sankci, že by ji možná chtěl i po mně uhradit ....
    Myslela jsem, že kdyby mi majitel společnosti e-mailem povrdil, že mi výslovně nařizuje, že musím dávat příkaz neproškolenému člověku pro práci se zdvižkou a že v případě prac.úrazu přebírá na sebe on veškerou právní, finanční případně trestní odpovědnost z toho vyplývající, neboť si je vědom, že tím dochází k porušení bezpečnosti práce na pracovišti/ZP/=tak že pokud by mi to potvrdil, tak že bych mohla dát ten příkaz a náš pan majitel by ušetřil svých pár tisíc Kč.
    Už jeden podobný pamflet jsem od něj dostala a mám ho schovaný-to se však nejednalo o bezpečnost práce ale o porušování podmínek koncesované živnosti....

• 21. 1. 2010 13:37

pája

Takovýto právní úkon jednatele je dle obč.zák. § 39 neplatný, takže Vy nejste povinna uposlechnout,neboť je Vám jasné, že nařízení jednatele odporuje zákonu a pokud budete konat dle jeho pokynu s tímto vědomím, lze to posuzovat s hlediska práva jako odpovědnost za vzniklou úpřípadnou škodu- na majetku, zdraví, životě, nebo i tr.odpovědnost v přžípadě např.ublížení na zdraví třetí osobě. Chápu, že jste v těžké pozici, ale nějaký pamflet v šuplínu Vás rozhodně neochrání, tomu nevěřte. Navíc pochybuji, že by byl takový magor a něco takového podepsal.Navíc e-mailem bez elektr.zaručeného podpisu- to je na nic.

• 21. 1. 2010 14:04

Regina (neregistrovaný)

Děkuji Vám Pájo, za radu. Opět jsem o něco/spíš o mnoho/ chytřejší a především budu neústupná jako skála.
    Toho nového člověka na školení zdvižky pošlu. Ať mě pan majitel dá kvůli tomu výpověď :-) nebo k soudu :-)
    Díky vaší odpovědi jsem pochopila, že jsou oblasti kdy prostě nelze ustupovat nátlaku šéfa, protože bych nastavovala svůj vlastní krk.
    Plat tady nemám žádný ohromující, a tady v Praze bych si jinou práci jistě brzo našla.
    Krásný den Vám přeje
    Regina

• 21. 1. 2010 14:13

pája

Vám též hezký den, ještě na závěr- třeba si Váš šéf uvědomí díky Vaší neústupnosti, že ve Vás má strážného anděla,který ho chrání před průserem a dojde mu, že: udržet si Vás, zvýšit plat a poděkovat, protože byste mohla utéci jinam a jemu by byly jen ty neřešené problémy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).