Re: přeprava ze Švýcarska do ČR
jsme spediční firma, takže Němec si u nás objednal přepravu, jednalo se o nějaké autodíly. My nevlastníme nákladní auta, takže jsme si na to sjednali tuzemského dopravce. Ten to ze Švýcarska přepravil do ČR. My tuto přepravu vyfakturjeme Němcovi, který si tuto službu u nás původně objednal. Takže ano, jednalo se o přepravu nějakého zboží, ale ne pro nás, my pouze zprostředkováváme tu přepravu.
Věrko, moc děkuji, také si to tak myslím, vystavená fa pro Němce bude podle mě na řádku 21 a do SH bych ho dala také-jedná se o poskytnuté plnění s místem plnění mimo tuzemsko pro osobu reg. v EU (místo plnění je Německo podle nového par.9) Tak snad ano :-)Ještě mám na Vás malý dotaz, když fakturujete přepravu ze Švýcarska do ČR pro Němce - jakou dáváte na fa větu? Osvobozeno dle par. 69 nebo uvádíte nový par. 9 (v roce 2009 par.10) moc děkuji
Věrko, prosím....nemáte již info k přepravě ze 3.země do ČR pro němce? Původně jsem si myslela, že bych dala do ř.21 i do SH, ale nyní po přečtení různých informací, bych dala do ř.25 bez uvedení do SH (jedná se o přepravu osvobozenou dle par.69) Děkuji za případnou reakci....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.