Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Nárok na dovolenou ze dne 22.1. od RenataH - Re: nárok na dovolenou ze dne 22.1. Nechci vám...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 1. 2010 21:25

    RenataH (neregistrovaný)

    Re: nárok na dovolenou ze dne 22.1.
    Nechci vám brát iluze o znalostech referentek na OSSZ, ale sama jsem se několikrát přesvědčila o tom, že některé z nich ani nevědí to, co by vědět měly, natož aby znaly to, co s jejich prací nemá nic společného. Což nárok na dovolenou je. Já trvám na své původní odpovědi, pokud si přečtete v Zákoníku práce odstavce o dovolené, zjistíte, že ZP považuje mateřskou dovolenou pro účely dovolené za dobu odpracovanou. O nároku na mateřské dávky se nezmiňuje, dle mého názoru pro nárok na dovolenou není nárok na mateřské dávky podstatný.

  • 27. 1. 2010 21:59

    yx (neregistrovaný)

    Re: nárok na dovolenou ze dne 22.1.
    § 216
    (3) Pro účely dovolené se jako výkon práce neposuzuje doba zameškaná pro důležité osobní překážky v
    práci, pokud nejsou uvedeny v prováděcím právním předpisu (§ 199 odst. 2). Doba čerpání mateřské dovolené a doba, po kterou zaměstnanec čerpá rodičovskou dovolenou do doby, po kterou je zaměstnankyně oprávněna čerpat mateřskou dovolenou a doba pracovní neschopnosti vzniklé v důsledku pracovního úrazu nebo nemoci z povolání vzniklého při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním, se pro účely dovolené posuzuje jako výkon práce.

    A příště, když vám nějaká pracovnice OSSZ bude něco tvrdit, tak se ihned zeptejte podle jakého zákona a paragrafu vám ty nesmysly vykládá.
    Souhlas s RanatouH.

  • 28. 1. 2010 8:02

    s.m. (neregistrovaný)

    Re: nárok na dovolenou ze dne 22.1.
    Diky, takze mi zamtel proplati po 22 tydnech po porodu dovolenou a jsem teda zvedava, co mi ta urednice rekne na ten ELDP, od kdy budou krizky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).