Re: Odvod DPH z obědů - cena obvyklá.
Napsala jsem našim auditorům, uvidíme ... ono v tom odst.1 a) je "nižší než cena obvyklá a osoba, pro kterou bylo zdanitelné plnění uskutečněno, nemá nárok na odpočet daně nebo nemá nárok na odpočet daně v plné výši, " - zaměstnanci si přece žádný odpočet neuplatňují ... podle mě se to obědů netýká, ale zatím jen podle mě
Já mám ze školení taky informace o DPH pro zaměstnance z ceny obvyklé. Jak to účtovat ještě neměli "vymyšleno".
A prý už proběhlo tiskem, že se bouří ČD, protože by zaměstnanci museli platit DPH z ceny obvyklé i za jejich "režijní" jízdenky zdarma apod.
ano je to tak. nebudu hledat dle jakeho zakona, ale nove to tam je. nejedna se ale jenom o obedy. zdrovna vcera jsem to resil. klient mi take volal jak to je. prijde mi, ze tim chteji zamezit utikani dph. zamestnanec nebyl bran jako osoba blizka. takze se jim prodavalo treba zbozi, ktere zamestnavatel vyrabel pod prodejni cenou a stat uz nevi kde by bral, tak chce dph z ceny obvykle. ;o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.