Vlákno názorů k dotazu Změna OSSZ a OSVČ? od JB - Re: změna OSSZ a OSVČ? Za rok 2008 se...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 2. 2010 12:59

JB (neregistrovaný)

Re: změna OSSZ a OSVČ?
    Za rok 2008 se muselo dokládat potvrzení ze zaměstnání o výdělku vyšším jak 96.000,pokud chtěla být OSVČ vedena jako vedlejší.Snad jsem si na tu částku vzpomněla správně.

• 6. 2. 2010 8:06

Vlasta (neregistrovaný)

Stalo se nám něco podobného. Na přehledu jsme uvedli, že se jedná o vedl.činnost, zaplaceny nižší zálohy. K přehledu 2008 jsme dali potvrzení zaměstnavatele, že v roce 2009 je OSVČ u něj zaměstnaná na plný úvazek. Přesto nám volali z PSSZ, že až do dalšího přehledu za roku 2009 (+potvrzení od zaměstnavatele za celý rok 2009) bude činnost OSVČ u nich považována za hlavní. Co se týká záloh, může si podat žádost o snížení. Ale alespoň nám to zavolali po zaplacení první nízké zálohy, takže tam není takové penále.

• 8. 2. 2010 23:39

alesek (neregistrovaný)

drive ale brali zalohy z prehledu na rok do predu. tj. kdyz jsem si v roce 2008 napsal, ze je vedlejsi, uvedl ze zalohy 0, dolozil ze zamestnani ma pres 96000 tak mi v roce 2009 melo prijit ze zalohy nejsem povinen platit a ne za minimalni zalohy. alespon tak jsem to mel napr z 2007 na 2008. z 2008 na 2009 uz to tak nefunguje. zmenu v zakone jsem nepostrekl. nevidim v tom problem. vyplnim 2009, prilozim potvrzeni ze zamestnani a je to, oni si zmeni zalohy za cely rok 2009 na 0,-, penale zadne, ale proc mi strasi klienty ze dluzi 20.000,- a ze jim jde penale, kdyz drive to nedelali?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).