Změna OSSZ a OSVČ?

• (neregistrovaný)

5. 2. 2010 10:50

Dobry den,
    mate nekdo potuchy, ze by byla zmena? Klient mi prinesl prehled plateb na ossz za rok 2009. jedna se o spolupracujici manzelku ktera toto ma jako vedlejsi cinnost. v priznani za rok 2008 jsem uvedl, ze se jedna o vedlejsi cinnost a to 12 mesicu, dale jsem uvedl, ze zalohy na rok 2009 budou 0,-. ted prinesla prehled, kde ji OSSZ vystrelil minimalni zalohy a ze dluzi cca 20.000,- Vypadam jako kdyz neumim svou praci.
    Urednice na ossz mi sdelila, ze preci nemuzou vedet, ze trva zamestnani a to ze si v priznani za rok 2008 uvedla zalohy 0,- nic neznamena. takze do podani prehledu za rok 2009 ji budou vect nedoplatek a ze ma k prehledu za 2009 prilozit potvrzeni o prijmu ze zamestnani kde bude patrno ze byla 12 mesicu zamestnana a byla ucastna na pojisteni z tohoto titulu a nebo ze ma k prehledu prilozit cestne prohlaseni, ze zamestnani trvalo i v roce 2009.
    probehla nekde nejaka zmena? ci to tam bylo vzdy? nestaci prehled a tam 12 mesicu vedlejsi a zalohy na dalsi rok 0,-? nebo spis nemaji na ossz co delat a vytvari si dalsi papiry?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).