Re: snížení mzdy
nehledě na to, že je to protizákonné, tak pokud Vás propustí, budete mít podporu v nezm. z té oficiální mzdy
jinak ND, PPM bude také z této nižší mzdy
a na ELDP se bude uvádět také jen to, co oficiálně dostanete
divím se, že se k bodu 3) zam-tel uchýlil - určitě se mu to vymstí, stačí, když se některý zam-ec na správných místech zmíní a už to pojede
jeste mame ve smlouve jeden bod: osobni ujednani: zamestnanec a zamestnavatel se vzajemne dohodli na: ukonci-li zamestanec pracovni pomer po zkusebni lhute dohodou ve lhute kratsi nez dvoumesicni vypovedni lhuta, nebude zamestnanec pozadovat vyplaceni mzdy za posledni odpracovany mesic - je tohle vubec spravne, kdyz neco takoveho je ve smlouve? preci kdyz ukoncim PP dohodou a vylozene mu neutece (ikdyz bych to ted nejradeji udelala) tak mi mzdu musi vyplatit ne?
jakýkoliv právní úkon, kterým se zaměstnanec předem vzdává svých práv, je neplatný.
Ta Vaše firma, to je asi spolek, právníka mají pravděpodobně zez Plzně ne? Prac.smlouvy jim zpracoval nějaký debil nebo samouk z Čukotky, nenechte sebou vykývat.
Nejlepší by bylo, kdybyste se domluvili,aby Vás bylo více, sepsali a poslali vše na OIP dle sídla zaměstnavatele a uvidíte. Třeba to dojde až k insolvenci.
>>>jakýkoliv právní úkon, kterým se zaměstnanec předem
>>>vzdává svých práv, je neplatný.
>>>
>>>Ta Vaše firma, to je asi spolek, právníka mají
>>>pravděpodobně zez Plzně ne? Prac.smlouvy jim
>>>zpracoval
>>>nějaký
>>>debil nebo samouk z Čukotky, nenechte sebou vykývat.
>>>Nejlepší by bylo, kdybyste se domluvili,aby Vás bylo
>>>více, sepsali a poslali vše na OIP dle sídla
>>>zaměstnavatele a uvidíte. Třeba to dojde až k
>>>insolvenci.
>>
>>no hruza,ja se jim taky divim,ze neco takovyho davaji
>>podepsat...ja si to myslela ze je to neplatny...
jestli chcete blíže rozebrat Vaše pr.smlouvy,dejte mejl, já se Vám ozvu a můžete mi ji poslat a já Vám napíši, jak argumentovat proti zam-teli, abyst se mohli bránit.Záleží na Vás, jak se rozhodnete.
>
>zam-tel také musí dodržovat alespoň zaručené mzdy
>(takže je možné, že u některých funkcí 10000Kč by bylo pod
>zaručenou mzdou, což je také špatně)
delam ucetni firme, ted asi vypadam jak blba ucetni ze? ale ja se s timhle problemem nikdy nesetkala, takze se presne nevyznam v pravnich podminkach jak je to se snizenim mzdy, né hrubé, ale spis prace na 60% nebo jak to je a jeste ze to musi mit potvrzene z uradu prace...
pájo, dekuji, jestli mi date mail, zitra vam poslu vzor smlouvy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.