Re: Výpověď - odstupné
Můžu ještě zneužít Vaši trpělivost? Rozumím-li tomu dobře, tak za ním můžeme v pondělí přijít, dát mu výpověď pro nadbytečnost, vyplatit mu ten únor - dny co odpracoval plus k tomu trojnásobek - průměrné hrubé mzdy za předchozí čtvrtletí? Poradil byste mi prosím, kde najdu přesný návod, jak se počítá odstupné? Velmi Vám děkuji, a nezlobte se na moje blbuvzdorné otázky, bojím se, abychom něco neprošvihli.
Děkuji
Re: Výpověď - odstupné-Výpočet?
NENENE, nabídnete mu ukončení PP dohodou dle § 49 ZP z důvodu nadbytečnosti dle § 52 c) ZP s 3xnásobkem odstupného, když bude souhlasit, napíšete hned dohodu, ukončíte ten den PP, vyplatíte odstupné a máte ho z krku. K tomu pochopitelně výplatu za odpracované a příp. proplatit nevybranoui dovolenou.
Výpočet odstupného bohužel neumím, je to mimo mé znalosti, ale hodil jsem nahoru doplnění názvu, tak se Vám snad někdo ozve.
Hlavně žádná výpověď, ale dohoda o ukončení PP.
Re: Výpověď - odstupné
pokud mu dáte výpověď, potom poběží 2měs. výpovědní lhůta
pája Vám už radil, jak máte postupovat - ne výpověď, ale dohodu o uk. PP
ten dotyčný pracuje sám - bez kolektivu?
to by nešlo, aby tedy pracoval do konce doby určité (do zač. dubna)? Ušetřili byste na odstupném.
Odstupné se počítá z průměrného výdělku/hod., který je platný v den uk. PP.
vše o průměrném výdělku najdete v Zák.práce - § 351-362
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.