Re: Paušál 80% nebo reději 60%?
Živnostník má živnost řemeslnou – zámečnictví tedy měl
by uplatnit za rok 2009 80% paušální výdaj. Všechny
faktury má vystaveny s textem fakturuji Vám za
zámečnické práce.
ALE osazuje okna. Mám mu uplatnit těch 80% nebo raději
60%???
Myslím, že není třeba dráždit hada bosou nohou, asi bych raději v nějakém poměru (např.60% záměčnické práce a 40% ostatní třeba přípravné či pomocné práce ap.) rozdělil příjmy v příloha č.1 B.druh činnosti a použil na zámečnické práce výdaj 80% první řádek a ostatní 60% druhý řádek. Tím se asi nic nezkazí
Zednictví je taky živnost řemeslná jenže ten živnostenský list dostane jen za určitých podmínek a on je vyučen jako zámečník.
Jak by vlastně FÚ přišel na to, že osazuje okna, to by se podíval jakou činností se zabývá firma které jsou faktury vystavované??? Jedná se o montáž plastových oken kde je již vše hotovo jen se osadí?? Může vůbec vystavovat irmě která se věnuje převážně osazováním okem fakturovat zámečnické práce?? Děkuji moc Petra
Děkuji moc o mi právě jde, že to nevidím jako zámečnickou práci a teď je další otázka zda on může osazovat ty okna když je zámečník??? Kdyby měl to zednictví které je taky v řemeslné živnosti tak by asi bylo v pořáádku a fakturoval by zednické práce. Adi ho pošlu na ŽÚ a tam už mu řeknou co a jak a za jakých podmínek mu to zednictví dají. zdravím P
>Děkuji moc o mi právě jde, že to nevidím jako
>zámečnickou práci
správně to nevidíte jako...
a teď je další otázka zda on může osazovat
>ty okna když je zámečník???
když ho to někdo nechá dělat nebo si to od něj objedná?!
Kdyby měl to zednictví
>které je taky v řemeslné živnosti tak by asi bylo v
>pořáádku
To by bylo OK
a fakturoval by zednické práce.
taky OK
Adi ho pošlu na ŽÚ
to je fakt, někam ho pošlete, třeba na živnosťák
>a tam už mu řeknou co a jak a za jakých podmínek mu to
>zednictví dají. zdravím P
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.