Re: Mzdovky,prosím...ještě jednou poraďt
pokud byste to chtěla mít úplně správně, měla byste zpětně opravit přehledy na OSSZ, na ZP a opravu zálohové daně promítnout také v příslušných měsících ve Vyúčtování,které podáváte po skončení zdaňovacího období - tedy, pokud vám záloha zrovna přesáhne a "skočí" do další stovky zaokr.nahoru, je možné, že v některých měsících záloha zůstane díky zaokrouhlení na 100nahoru stejná ..., takže pokud byste to chtěla udělat "najednou", je otázkou, co na to kontroly, pokud na to přijdou. Nevím, jak to dělají kolegyně, já opravuji měsíce, ale také už jsem se setkala s tím, že bylo opraveno "najednou". Je to věc názoru a hlavně toho, pokud na to kontrola přijde a jak bude důkladná ... Tím, že vystavíte opravné přehledy na sociálku a ZP, je zároveň upozorníte na to, že bylo pojistné odvedeno v nižší výměře a mohou vám napočítat penále.
Re: Mzdovky,prosím...ještě jednou poraďt
Achjo,tak člověk udělá neúmyslně chybu a chce jí napravit a pak za to ještě bude potrestán...........a ti co to dělají úmyslně,většinou vyjdou bez trestu:(nojo,jsem si zavařila,tak to mám. Ale mám tedy pocit,že to radši udělám najednou ted za únor a bude.Uvídíme,jak to dopadne,každopádně díky za radu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.