Vlákno názorů k dotazu Paušál na auto - DPH 80%? od trubka - Re: paušál na auto - DPH 80%? Podle mě...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 2. 2010 10:58

trubka (neregistrovaný)

Re: paušál na auto - DPH 80%?
    Podle mě je podkladem pro nárok na DPH kniha jízd, podle některých jiných se s tím DPH v okamžiku kdy použijete paušál můžete tak akorát vyfotit. Vyberte si.

• 26. 2. 2010 11:21

Vladimír 2

Ano, a foťák si můžete daňově uplatnit. Tuto radost nám připravil
    „…Poslanec Zdeněk Prosek: ve sněmovnímu tisku 387,
    Řídím se zásadou, že i malá radost potěší, a tento drobný návrh by v dnešní politicky i ekonomicky turbulentní době mohl být drobnou radostí pro malé astřední podnikatele, neboť se týká vykazování daňově uznatelných nákladů při provozování silničního vozidla, které jeužíváno k podnikatelským účelům.
    V těchto případech stanovuje paušální sazbu 5000 korun za měsíc a
    silniční vozidlo používané k podnikatelským účelům. Zbavuje tedy malé a střední podnikatele vlastně administrativní zátěže spojené s vykazováním daňově uznatelných nákladů
    Podle tohoto pozměňovacího návrhu by byla zrušena v jistém omezeném rozsahu povinnost prokazovat nezbytnými účetními doklady nákupy pohonných hmot a vést tzv. knihu jízd.

• 26. 2. 2010 12:30

margot (neregistrovaný)

Takže jestli tomu správně rozumím, tak jsem si DPH nemohla uplatnit ze žádné částky? A to se týká pouze PHM nebo i oprav? Nevím tedy, co mám nyní udělat! Podat dodatečné DPH nebo to tak nechat?

• 27. 2. 2010 21:39

merina (neregistrovaný)

Dobrý večer, ohledně uplanění paušálu na automobil a již uplaněného DPH jsem se informovala na FÚ a bylo mi sděleno, že uplaněné DPH je v pořádku i přesto, že využiji paušál...tak si vyberte, ale taky se mi to stále moc nezdá...Kdyby někdo měl konkrétní data a info, na základě kterých se daná situace opravdu řeší, budu vděčná....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).