Re: paušál na auto - DPH 80%?
Ano, a foťák si můžete daňově uplatnit. Tuto radost nám připravil
„…Poslanec Zdeněk Prosek: ve sněmovnímu tisku 387,
Řídím se zásadou, že i malá radost potěší, a tento drobný návrh by v dnešní politicky i ekonomicky turbulentní době mohl být drobnou radostí pro malé astřední podnikatele, neboť se týká vykazování daňově uznatelných nákladů při provozování silničního vozidla, které jeužíváno k podnikatelským účelům.
V těchto případech stanovuje paušální sazbu 5000 korun za měsíc a
silniční vozidlo používané k podnikatelským účelům. Zbavuje tedy malé a střední podnikatele vlastně administrativní zátěže spojené s vykazováním daňově uznatelných nákladů
Podle tohoto pozměňovacího návrhu by byla zrušena v jistém omezeném rozsahu povinnost prokazovat nezbytnými účetními doklady nákupy pohonných hmot a vést tzv. knihu jízd.
Takže jestli tomu správně rozumím, tak jsem si DPH nemohla uplatnit ze žádné částky? A to se týká pouze PHM nebo i oprav? Nevím tedy, co mám nyní udělat! Podat dodatečné DPH nebo to tak nechat?
Dobrý večer, ohledně uplanění paušálu na automobil a již uplaněného DPH jsem se informovala na FÚ a bylo mi sděleno, že uplaněné DPH je v pořádku i přesto, že využiji paušál...tak si vyberte, ale taky se mi to stále moc nezdá...Kdyby někdo měl konkrétní data a info, na základě kterých se daná situace opravdu řeší, budu vděčná....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
25. 2. 2010 22:09
Dobrý den, mám OA, které částečně používám pro podnikání a částečně pro soukromé účely. Vedu knihu jízd a jsem plátce DPH. Za každé čtvrtletí jsem si spočítala %, které připadá na soukromé účely a tímto pokrátila veškeré výdaje na auto. Např. za I.Q/2009 mi vyšlo na soukrové účely 14%, do nákladů jsem si dala 86% a z této poměrné částky si nárokovala DPH. Nyní bych chtěla uplatnit na toto auto paušál 4000Kč.
Výdaje za PHM a parkovné dám jako nedaňové, ale co s tím DPH jak za PHM tak ostatní náklady? Když jsem si nárokovala z větší částky než je 80%? Mám ho nějak opravovat, nebo můžu jen doložit knihu jízd? Moc děkuji za odpověď