Re: sleva na dani - student nad 26 let
děkuju za odpověď, myslíte si, že má smysl té účetní volat? skutečně mě nenapadlo vzkazovat účetní v únoru 2009, že už je mi 26 let, jelikož jsem v té firmě neměla velké příjmy, jde de facto pouze o formální chybu, ale bojím se spíše reakce finančního úřadu, vy byste mi tedy radila dát k přiznání toto potvrzení, avšak v přiznání si napsat pouze slevu za měsíc leden 09? myslím slevu na studenta, slevy na poplatníka se to netýká, že?
ne, nevyčerpala, říkám, jde o formální stránku věci, spíše mi jde o to, aby třeba nepřišla nějaká sankce v tom smyslu, že jsem třeba neoznámila té účetní, že už tu slevu nechci uplatňovat, aby to zkrátka nebylo bráno jako nějaký můj podvod, myslíte si, že mám kontaktovat tu účetní a že by ještě mohla to potvrzení předělat?
Já jsem toho názoru, že tohle měla ohlídat účetní a pokud to neudělala a v některém měsíci vám slevu uplatnila, přestože jste na ni neměla nárok, tak by FÚ měl postihovat tu účetní, nikoliv vás. Jestli vám tam v tom červenci dala slevu, tak vám potvrzení stejně předělat nemůže.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.