Vlákno názorů k dotazu Stravné při výkonu práce na lodi od daja - Re: Stravné při výkonu práce na lodi já...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 3. 2010 19:19

daja (neregistrovaný)

Re: Stravné při výkonu práce na lodi
    já bych vyplatila podle toho kde se nachází a sledovala bych překročení hranic mezi jedmotlivými státy. je to podle mě stejné jako u služební cesty letadlem nebo autem pokud se zaměstnanec pohybuje mezi státy
    ještě dotaz vlastníkem lodi je zaměstnavatel, akorát je loď registrovaná jinde??

• 20. 3. 2010 20:07

v.e.n.d.y.

Zkuste pročíst Zákoník práce...ukázka, ale má to pokračování...
    § 170 Zahraniční stravné
    (1) Zaměstnavatel poskytne zaměstnanci při zahraniční pracovní cestě zahraniční stravné v cizí měně ve výši a za podmínek dále stanovených.
    (2) Sjedná-li zaměstnavatel nebo určí před vysláním zaměstnance na zahraniční pracovní cestu základní sazbu zahraničního stravného, musí tato základní sazba činit v celých měnových jednotkách, s přihlédnutím k podmínkám zahraniční pracovní cesty a způsobu stravování, nejméně 75 % a u členů posádek plavidel vnitrozemské plavby nejméně 50 % základní sazby zahraničního stravného stanovené pro příslušný stát prováděcím právním předpisem vydaným podle § 189. Jestliže zaměstnavatel nepostupuje podle věty první, určí zaměstnanci zahraniční stravné z výše základní sazby zahraničního stravného stanovené prováděcím právním předpisem vydaným podle § 189. Výši zahraničního stravného určí zaměstnavatel ze základní sazby zahraničního stravného sjednané nebo stanovené pro stát, ve kterém zaměstnanec stráví v kalendářním dni nejvíce času.

• 22. 3. 2010 10:51

cogina

Děkuji za info, právě jsem se těmi paragrafy probírala, a nevěděla jsem přesně. Jinak to bylo tak, že loď kotvila přes den v přístavu a večer vyplouvala na volné moře a ráno se zase vracela.
    Když jim dají diety podle místa kotvení, pak je to o hodně méně, než podle toho, kdo loď vlastní.

• 22. 3. 2010 10:48

cogina

Vlastníkem lodi je firma z Norska, loď kotví v Hong Kongu přes den a večer vyplouvá na volné moře.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).