Vlákno názorů k dotazu ZP podnikatele - úhrada v lednu od mil - Re: ZP podnikatele - úhrada v lednu Správně je...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2010 7:05

mil (neregistrovaný)

Re: ZP podnikatele - úhrada v lednu
    Správně je uvést platby zaplacené jenom do 8.1. Pokud jste započítali i platbu z 11.1., ZP tento údaj opraví a vykáže nedoplatek. Protože je tento nedoplatek již zaplacen-dne 11.1., nemusíte se tím nijak trápit.

• 27. 3. 2010 14:41

K. (neregistrovaný)

Re: ZP podnikatele - úhrada v lednu
    Aha, takže vlastně teoreticky je pro mě lepší, když do přehledu uvedu i tu platbu z 11.1., je to tak? Protože kdybych ji neuvedla, musela bych pak podle přehledu doplatit právě tuto zbývající částku (vychází mi to tak). Ale když ji uvedu, ZP mi přehled opraví, vykáže nedoplatek a sám si přiřadí tu platbu z 11.1., nebo jim mám napsat dopis, ať na ten nedoplatek použijí tu platbu z 11.1.? Nebo jak to bude. Myslela jsem si, že tu platbu z 11.1. ZP bude brát jako jako zálohu na rok 2010, ale když platím řádně zálohy každý měsíc, tak bych to mohla udělat tak, že do přehledu si uvedu i tuto platbu a když oni mi ji vyhodí a opraví na nedoplatek, já jim pak napíšu dopis, aby na nedoplatek použili právě tu platbu z 11.1., že to je stejně platba za prosinec. Šlo by to tak? Myslíte, že by na to přistoupili?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).