Re: ZP podnikatele - úhrada v lednu
Aha, takže vlastně teoreticky je pro mě lepší, když do přehledu uvedu i tu platbu z 11.1., je to tak? Protože kdybych ji neuvedla, musela bych pak podle přehledu doplatit právě tuto zbývající částku (vychází mi to tak). Ale když ji uvedu, ZP mi přehled opraví, vykáže nedoplatek a sám si přiřadí tu platbu z 11.1., nebo jim mám napsat dopis, ať na ten nedoplatek použijí tu platbu z 11.1.? Nebo jak to bude. Myslela jsem si, že tu platbu z 11.1. ZP bude brát jako jako zálohu na rok 2010, ale když platím řádně zálohy každý měsíc, tak bych to mohla udělat tak, že do přehledu si uvedu i tuto platbu a když oni mi ji vyhodí a opraví na nedoplatek, já jim pak napíšu dopis, aby na nedoplatek použili právě tu platbu z 11.1., že to je stejně platba za prosinec. Šlo by to tak? Myslíte, že by na to přistoupili?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
26. 3. 2010 23:58
Prosím, poraďte někdo. Když podnikatel zaplatil ZP za 12/2009 až 11.1.2010, co se stane, když si tuto platbu zahrnu do přehledu za rok 2009? Děkuji. Já vím, že se mají správně započítávat pouze platby uhrazené do 8.1., ale když vím, že tato platba je určitě za 12/2009, tak bych to tam mohla zahrnout, ne? Děkuji.