Re: DPH u neplátce - povinnost zjišťovat
Na daň.dokladu musí být také identifikace dodavatele,
>jeho
>IČ,DIČ a jeho zápis v OR nebo živn.rejstříku. Pokud
>to tam nemá, můžete ho vyzvat k doplnění, protože DD
>není úplný.
>Můžete si vyžádat i osvědčení o registraci plátce DPH.
To samozřejmě vím a také z mého dotazu vyplývá,že jsem na to přišla.Na DD uvádí neexistující IČO a DIČ.Otázka zněla,jestli jsem povinna tuto skutečnost zjišťovat a jaké dopady by pro odběratele vznikly při případné kontrole.Dodavatel,který provozuje čerpací stanici dle ŽR ani ARESU vůbec nepodniká.
Takové doklady Vám FÚ při kontrole vyhodí z nákladů, neuzná odpočet DPH - mají na to program, takže pravděpodobnost je dost vysoká, je to vážná věc, nelze spoléhat na to, že si toho nikdo nevšimne, a ještě k tomu doklady z čerpací stanice. Znovu na to majitele důrazně upozorněte.
Takové doklady Vám FÚ při kontrole vyhodí z nákladů,
>neuzná odpočet DPH - mají na to program, takže
>pravděpodobnost je dost vysoká, je to vážná věc, nelze
>spoléhat na to, že si toho nikdo nevšimne, a ještě k tomu
>doklady z čerpací stanice. Znovu na to majitele důrazně
>upozorněte.
Souhlasím s názorem,majitele jsem upozornila více než důrazně,trvá na tom,abych doklady v účetnictví nechala.Takže já ho na zjištěné nedostatky dle MS upozornila a teď si od něj pro jistotu nechám potvrdit písemně,že vydal pokyn doklady v účetnictví ponechat.
Nehodlám se s ním později dohadovat,že jsem něco udělala špatně - i když to samozřejmě špatně je.Díky za konsultaci
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.