Re: pokračování v účtování
Jestli jsou takové počáteční stavy, nezbyde Vám nic jiného, než je tak navést (701/411 a 211/701). Pak začněte ale pátrat, kde ty peníze fyzicky jsou, když je mají naúčtovány na pokladnu. At založí bankovní účet a složí je tam, aspon část a vy budete účtovat 221/211. A co základní kapitál, ten je splacen? Neexistují pohledávky za společníky?
Zřizovací výdaje byly během r. 2003 vyrušeny 011/071, pak jsem našla v rozvaze k 31.12. zůstatek + 60 tis na 421 a - 60 tis. na 431, tak jsem pochopila, že je to 0 tis. V rozvaze mám v běžném účetním období r. 2003 v kolonce netto - aktiva 2 mil., oběžná aktiva 2mil., krátkodobý fin.majetek 2mil., peníze 2mil., a v pasivech 2mil., vlastní kapitál 2mil., zákl. kapitál 2mil., rezervní fond 61 tis., zákonný fond 61 tis., a výsledek hospodaření -61 tis., můžete mi ještě jednou pomoci jak navedu počáteční stavy ? Další roky jsou asi beze změn, firma nefungovala. Děkuji
jedná se o a.s. - takže žádní společníci, ale akcionáři
takže bych pravděpodobně hledala KDO je akcionářem, požádala bych o zakladatelskou smlouvu, zápisy z valných hromad, stanovy a snad se dopátráte
také bych určitě chtěla obratovou předvahu za poslední období
Já otevřela právě jen ty dva účty, ale nebyla si jista, zkusila jsem rozjet i předběžnou Rozvahu a jen mne matou ta čísla rezervního fondu a ztráty, zda opravdu vidím, že je to vyrovnáno. Takhle to sestavuji poprvé a ve výkazech se ještě trochu motám, ale moc děkuji :-):-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.